Principala infractiune de care este acuzat politistul Cristian Cioaca este aceea de omor calificat. Potrivit Art. 175 din Codul Penal, infractiunea se refera la omorul savarsit, in cazul Elodiei Ghinescu, asupra sotului sau a unei rude apropiate (li
Principala infractiune de care este acuzat politistul Cristian Cioaca este aceea de omor calificat. Potrivit Art. 175 din Codul Penal, infractiunea se refera la omorul savarsit, in cazul Elodiei Ghinescu, asupra sotului sau a unei rude apropiate (litera “c”). Daca in cazul omorului infractiunea se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si cu interzicerea unor drepturi, in cazul omorului calificat legiuitorul a stabilit o pedeapsa privativa de libertate de la 15 la 25 de ani cu interzicerea unor drepturi. Potrivit Parchetului General, pe fondul unei relatii tensionate, politistul Cristian Cioaca si-a ucis sotia, in noaptea de 29 spre 30 august, in apartamentul conjugal din Brasov, dupa care a segmentat cadavrul si l-a transportat intr-un loc necunoscut.
La data de 18 septembrie, politistul a fost retinut pentru 24 de ore, dupa care a fost pus in libertate. Pe data de 21 septembrie, procurorul Marius Iacob a cerut instantei Curtii de Apel Brasov emiterea unui mandat de arestare preventiva, cerere care a fost, insa, respinsa de instanta, in ciuda probelor temeinice existente la dosar. Raportat la cauza de fata, potrivit Art. 148 din Codul de Procedura Penala, masura arestarii preventive poate fi luata daca exista vreunul dintre cazurile de la litera (b) - “daca exista date ca inculpatul incearca sa zadarniceasca, in mod direct sau indirect, aflarea adevarului prin influentarea unei parti, a unui martor sau expert, ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de proba”, respectiv la litera (f) - “inculpatul a savarsit o infractiune pentru care legea penala prevede pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani si exista probe ca lasarea sa in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica.

Urmeaza disjungeri la dosar
Dosarul privind disparitia avocatei brasovene Elodia Ghinescu contine foarte multe lucruri pe care anchetatorii nu le-au luat inca in calcul, insa deocamdata ele sunt cercetate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.