In mai putin de o luna de la moratoriul aprobat la Brasov de pesedisti, prin care se instituia pacea interna in PSD pana dupa euroalegeri, taberele din partidul lui Mircea Geoana ies din nou la bataie. Marul discordiei l-a reprezentat interviul dat i
In mai putin de o luna de la moratoriul aprobat la Brasov de pesedisti, prin care se instituia pacea interna in PSD pana dupa euroalegeri, taberele din partidul lui Mircea Geoana ies din nou la bataie. Marul discordiei l-a reprezentat interviul dat in urma cu ceva vreme de Vasile Dancu, in Gazeta de Cluj, in care reprezentatul gruparii ardelene a lansat, indirect, un atac fara precedent la adresa lui Ion Iliescu. Acesta l-a sfatuit pe Mircea Geoana sa termine cu "resturile bolsevice", "cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim" si "sa elimine javrele batrane". Imediat, Dancu a fost pus la zid de apropiatii lui Ion Iliescu, in timp ce Mircea Geoana si ai sai sustinatori l-au menajat pe fostul vicepresedinte al PSD. Surse din PSD au sustinut ca presedintelui social-democrat nu i-ar fi displacut atacul lui Dancu, dovada fiind si declaratiile linistitoare date de liderul PSD.
Oprescu: "O copilarie nefericita si o maturitate nesimtita"
Vicepresedintele PSD Nicolae Vacaroiu a reactionat virulent la adresa lui Vasile Dancu, sustinand ca nu intelege ce mai cauta acesta in PSD. "Eu nu stiu ce cauta dansul in PSD. Sa iti vada de treaba, sa isi faca un partid, sa se duca in alta parte. De doi ani de zile este problema cu domnul Dancu. Eu i-am spus-o si direct: <<Domnule, nu te regasesti in partidul asta. Vezi-ti de treaba si du-te in alta parte>>, a declarat Vacaroiu, sustinand ca atitudinea colegului sau va fi discutata in partid. "Vasile Dancu a avut o copilarie nefericita si o maturitate nesimtita", a comentat Sorin Oprescu. "Dancu trebuie sa revina la un limbaj urban, nu acolo unde se situeaza acum, la nivelul semnelor, dupa care putem avea si discutii". In schimb, Ion Iliescu a refuzat sa comenteze declaratiile facute de Dancu, sustinand ca nu il mai intereseaza persoana acestuia.
Geoana: "Este o supa reincalzita"
Mircea Geoana a evitat, insa, sa se pronunte asupra remarcilor virulente facute de Dancu, sustinand insa ca difuzarea materialului acum este o manevra electorala lipsita de orice deontologie, pentru ca interviul a fost acordat cu mai mult timp in urma. Ideea interviului vechi si reincalzit a fost lansata de Dancu chiar in ziua aparitiei materialului cu pricina. "Este o supa reincalzita si nu vreau sa discutam acum cine si de ce are interesul sa reincalzeasca asemenea subiecte. Este campanie electorala si publicarea acum a acestui material este un gest lipsit de orice deontologie", a spus presedintele PSD. In ciuda declaratiilor dure facute de unii lideri ai PSD, Geoana a sustinut ca "moratoriul convenit la Brasov asupra partidului este respectat de toata lumea". La randul sau, colegul lui Dancu de la Cluj, vicepresedintele Ilie Sarbu a spus ca nu cunoaste curpinsul interviului, dar si-a exprimat convingerea ca acesta ar fi putut face aceste afirmatii. Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a apreciat ca membrii PSD sunt social-democrati, indiferent de apelativele pe care si le adreseaza unul altuia, respectiv cele de "filfizon", "arogant" sau "bolsevic".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.