Mircea Sandu nu s-a opus ca Iordanescu sa cultive relatia cu PSD si il lasa pe Piti cu crampoanele-n politica, declarind ca selectionerul este prieten cu Crin Antonescu.„Raminem la guvernare", declara selectionerul Victor Piturca dupa succesul istoric in fata Olandei in preliminariile Euro 2008. Rupta din contextul fotbalului, propozitia a devenit slogan pentru PNL, iar antrenorul nationalei, unul din actantii campaniei electorale a liberalilor. Calit in afectiunile lui Anghel Iordanescu pentru PSD, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF) nu pare deranjat de imixtiunea domeniilor cu care insusi Mircea Sandu a cochetat deseori. „Este treaba lui Piturca, pe mine nu prea ma intereseaza politica. Din cite stiu eu, este prieten cu Crin Antonescu de la Campionatul Mondial din 1998", a fost reactia lui Mircea Sandu. Reactia fara dubii a Nasului, care a circotit la implicarea fizica a lui Puiu Iordanescu in campania PSD, poate fi legata si de faptul ca guvernul Tariceanu a deblocat o parte din banii pentru construirea unui nou stadion pe ruinele fostului „23 August", cu care Mircea Sandu viseaza sa intre in istoria acestui sport prin organizarea unei finale de Cupa UEFA in 2010 sau 2011.

Coborirea liberalilor la firul ierbii s-a produs dupa ce acestia au primit un refuz de nota 10 de la Nadia Comaneci. Conform unei strategii interne a PNL, fosta gimnasta trebuia sa fie motorul in campania pentru alegerile europarlamentare din acest an. Sfatuita de Ilie Nastase, care sufla si-n iaurt dupa ce s-a fript cu PSD la alegerile pentru Primaria Bucuresti din 1996, Nadia a refuzat politicos, declarind ca si in SUA este prietena „atit cu republicanii, cit si cu democratii".

Fostul selectioner al echipei nationale a Romaniei Anghel Iordanescu s-a inscris in aprilie 2004 in PSD, tot pe baza unei prietenii cu fostul prefect Oprea, si nu a renuntat nici astazi la carnetul acestui partid, chiar daca intre timp si-a vopsit casa in portocaliu. A ajuns chiar consilier judetean la Ilfov, insa fotbalul, adica o oferta tentanta din strainatate, l-a salvat de implicarea mai profunda in politica. In 1996, Romica Pascu a inmormintat ideea de sport punind trandafirii PDSR pe pieptul fotbalistilor formatiei FC Brasov la un meci cu FC Arges, fiind imitat mai tirziu de Dinamo, care, cu Dan Matei Agathon si Simona Marinescu in CA si Adrian Nastase un suporter infocat, a jucat si ea in albastrul PSD. Acum, fostul campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, este propus de conservatori pentru Parlamentul European, in timp ce Gigi Becali defileaza cu Helmuth Duckadam in Europa si cu finul Mirel Radoi in tara.