Sala de concerte Olympiahalle din München gazduieste joi, 1 noiembrie, cea de-a 14-a editie a galei MTV Europe Music Awards.Germania organizeaza pentru a treia oara acest eveniment muzical de anvergura, istoria decernarii premiilor MTV EMA
Sala de concerte Olympiahalle din München gazduieste joi, 1 noiembrie, cea de-a 14-a editie a galei MTV Europe Music Awards.Germania organizeaza pentru a treia oara acest eveniment muzical de anvergura, istoria decernarii premiilor MTV EMA incepand in 1994 la Berlin, pentru a reveni la Frankfurt am Main in 2001. FAVORITI. Editia de anul acesta il va avea drept moderator pe starul american Snoop Dogg, cel care a vandut numai in Statele Unite peste 17 milioane de albume si care ii va incanta cu siguranta pe spectatori cu stilul sau inconfundabil. 2007 este primul an in care audienta a avut controlul asupra nominalizarilor si a voturilor pentru cele 12 categorii de premii, votand online. Nominalizarile au fost anuntate la sfarsitul lunii septembrie. Marele favorit al acestei editii este Justin Timberlake, cu patru nominalizari, urmat de Amy Winehouse, Avril Lavigne, Beyonce, Fall Out Boy, Linkin Park, My Chemical Romance, Nelly Furtado si Rihanna, cu cate trei nominalizari. Intre cei nominalizati se mai afla Kanye West, Justice, 30 Seconds to Mars, Evanescence, Gym Class Heroes, Timbaland, Good Charlotte, Tokio Hotel, Mika, Akon, Depeche Mode, Arctic Monkeys, Foo Fighters, Muse, Bat for Lashes, Chemical Brothers si Christina Aguilera. a€žFIRMA".Categoria cu cel mai mare impact la public este a€žNew Sounds of Europe". Printre cei 18 nominalizati la aceasta sectiune se afla si trupa romaneasca Firma. Cei cinci componenti ai formatiei infiintate in anul 2001 concureaza cu piesa a€žBaby is crying", inclusa pe albumul a€žExit", o compozitie lansata de ei dupa o pauza artistica de mai bine de doi ani. La categoria a€žBest Romanian Act" sunt nominalizati DJ Project , Simplu, Activ, Andreea Banica si Alex, dupa cum la sectiunea a€žBest German Acts" sunt nominalizate formatiile Tokio Hotel, Good Charlotte, Linkin Park, My Chemical Romance si Fall out Boy. Cantaretul german Dave Gahan si tenismanul Boris Becker se numara printre cei desemnati sa inmaneze premiile acestei editii. Premiile MTV Europe Music Awards, alternativa la premiile MTV Video Music Awards din America, au fost decernate, pentru prima data in 1994, la Berlin, evenimentul fiind organizat de postul MTV Europe, cu scopul de a promova cele mai bune videoclipuri din Europa. In 1994, la Berlin, gala MTV EMA a fost moderata de Tom Jones, premiul cel mare revenind cantaretului canadian Bryan Adams. Un an mai tarziu, la Paris, gazda ceremoniei a fost Jean-Paul Gaultier, a€žcopilul teribil al modei franceze", laureatul premiului cel mare fiind deja celebrul Michael Jackson. Dupa Londra, Rotterdam, Milano, Dublin si Stockholm, in 2001, Germania a fost pentru a doua oara gazda acestui eveniment. Desfasurata la Frankfurt am Main, gala MTV EMA l-a avut moderator pe actorul britanic Ali G (Alistair Leslie Graham) si mare castigator pe cantaretul britanic Robbie Williams.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.