Andrei Constantin Tataru, in varsta de 22 de ani si Alexandru Mihai Iamandi, de 19 ani, au ales, potrivit politistilor, sa-si puna capat zilelor intr-un mod inexplicabil si ciudat. Acestia au urcat pe acoperisul unui bloc turn de zece etaje, s-au leg
Andrei Constantin Tataru, in varsta de 22 de ani si Alexandru Mihai Iamandi, de 19 ani, au ales, potrivit politistilor, sa-si puna capat zilelor intr-un mod inexplicabil si ciudat. Acestia au urcat pe acoperisul unui bloc turn de zece etaje, s-au legat de gat, unul de celalalt, cu lanturi prinse cu lacate, iar intre ei au legat o dala de beton rupta de pe acoperisul imobilului. Tinerii s-au aruncat apoi in gol, in urma impactului puternic ei decedand pe loc. La fata locului s-au deplasat imediat politisti criminalisti de la Brigada Omoruri, procurori, pompieri si Salvarea, care au imprejmuit zona si au pornit o ancheta pentru a stabili identitatea celor doi, imprejurarile in care a avut loc incidentul, precum si cauzele care au dus la producerea lui. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, incidentul a fost anuntat in jurul orei 15.45 la Dispeceratul de Urgente 112, dupa ce locatarii blocului M6, situat pe strada Trapezului nr.2, din Sectorul 3 al Capitalei, i-au gasit pe cei doi, unul pe copertina aflata deasupra unei scari a blocului, iar pe cel de-al doilea suspendat de lant pana aproape de pamant. "S-au legat cu lanturi de gat, le-au inchis cu lacate, au rupt o dala din plafonul blocului, apoi s-au aruncat in gol. Unul a ramas suspendat pe plafonul care acopera intrarea in scara, celalalt a ramas atarnat", au fost primele constatari ale politistilor prezentate de Christian Ciocan. Corpurile victimelor au fost imediat ridicate de anchetatori si transportate la Institutul de Medicina Legala, pentru autopsiere.
Au amenintat ca se sinucid
Dupa spusele mai multor persoane stranse la locul incidentului, cei doi tineri erau cunoscuti consumatori de droguri, in special heroina injectabila. Aceasta ipoteza nu a putut fi insa confirmata si de oamenii legii care au spus ca asteapta rezultatele necropsiei pentru a afla mai multe detalii. Potrivit Mediafax, tinerii s-au lasat de scoala, unul fiind fost elev al Grupului Scolar "Republica", iar celalalt al Liceului nr. 19. Tatal lui Andrei Tataru este decedat, iar al celeilalte victime este inchis pentru trafic de droguri. Mama lui Alexandru Iamandi este plecata la munca in strainatate, fiind angajata pe un vas de croaziera. Vecinii au declarat ca cei doi s-au urcat pe bloc in jurul orei 15.30, amenintand ca se sinucid, dar locatarii au crezut ca vor doar sa faca spectacol.
Inainte de incident, un barbat care locuieste la ultimul etaj al blocului i-a certat pe cei doi tineri pentru ca au desprins dala de beton de pe acoperis, insa a renuntat sa continue cearta pentru ca acestia devenisera agresivi. Un barbat aflat la locul incidentului, care a sustinut ca era prieten al uneia dintre victime, a afirmat ca a fost de dimineata cu Alexandru Iamandi sa cumpere lantul si ca acesta i-ar fi spus ca vrea sa se sinucida, dar nu l-a crezut. Tot el a spus ca Alexandru ar fi luat mai multe comprimate de diazepam. Politistii continua cercetarile in acest caz, spunand ca, desi dupa primele concluzii este vorba de suicid, deocamdata poate fi luata in calcul orice varianta care ar fi putut duce la decesul tinerilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.