Decizie la Roma Guvernul italian a aprobat asea­ra decretul care ii impu­terniceste pe prefecti sa expulzeze cetateni co­mu­nitari, pe motive de siguranta pu­blica, informeaza Corriere della
Decizie la Roma Guvernul italian a aprobat asea­ra decretul care ii impu­terniceste pe prefecti sa expulzeze cetateni co­mu­nitari, pe motive de siguranta pu­blica, informeaza Corriere della Sera. Anuntul a fost facut de premierul Romani Prodi la sfarsitul unei reuniuni extraordinare a guvernu­lui italian, pe tema siguran­tei. Pachetul de legi care vizeaza sigu­ranta este in discutie inca din septembrie, dar aprobarea lui s-a lovit in mai multe randuri de opozitia ministrilor de stanga.  ITALIANCA BATUTA SI VIOLATA. Decizia luata de guvernul italian vine dupa un episod violent care se pare ca il are ca autor pe un roman. Acesta ar fi batut si violat, marti noapte, o italianca in varsta de 47 de ani, sotia unui capitan de Marina. Femeia a fost gasita dez­bracata intr-o groapa in care o aruncase agresorul. Episodul s-a petrecut in zona Tor di Quinto, din Roma, in care locuia fe­meia. Politia a arestat un roman de 24 de ani, pe care mai multi martori l-ar fi vazut aruncand-o pe femeie in groapa. Se pare ca italianca a fost tarata de roman intr-o baraca, batuta si violata. Geanta ei si cateva cum­paraturi pe care le facuse in acea dupa-amiaza au fost gasite de politisti in baraca. Femeia a fost internata la Spitalul Santa€™Andrea din Roma, in coma cerebrala.  AJUTOR DE LA UE. Primarul Romei, Walter Veltroni, cunoscut pentru pozitia sa dura fata de imigrantii romani din Italia, a cerut, in urma acestui episod violent, interventia UE pentru acce­lerarea procesului de expulzare a romanilor. "Europa trebuie sa traga la raspundere autoritatile romane", a mai spus Veltroni. Premierul italian i-a telefonat aseara omologului sau roman, Calin Popescu Tariceanu, pentru a-i cere colaborarea in lupta impotriva cri­mina­litatii. Potrivit Mediafax, Ta­ri­ceanu a decis trimiterea de urgenta la Roma a unei echipe de experti, care sa sprijine autoritatile italiene in combaterea fenomenelor infrac­tionale cu autori romani. Conform unui raport prezentat in urma cu doua zile de Caritas Ita­liana si Fundatia Migrantes, in Italia trai­esc legal nu mai putin de 550.000 de romani - cea mai mare comunitate de straini din peninsula.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.