SURPRIZE. Din 4 noiembrie, Opera Nationala Bucuresti lanseaza un ciclu de repre­zentatii destinate "spectatorilor in pantaloni scurti" si, deopotriva, parintilor si bunicilor. Primul spectacol la care sunt invitati atat cei mari, cat si ce
SURPRIZE. Din 4 noiembrie, Opera Nationala Bucuresti lanseaza un ciclu de repre­zentatii destinate "spectatorilor in pantaloni scurti" si, deopotriva, parintilor si bunicilor. Primul spectacol la care sunt invitati atat cei mari, cat si cei mici este "Corsarul" (Adolf Adam). Acest proiect cu si pentru copii tinteste atat publicul ma­tur, cat si viitoarele generatii de me­lomani. Printre titluri se nu­ma­ra "Motanul incaltat" de Trailescu, "Flautul fermecat" de Mozart, precum si baletele "Ce­nu­sareasa" de Prokofiev, "Spar­ga­torul de nuci" de Ceaikovski. Cei mici vor intra pe scena in lumea printeselor, a vrajitoa­relor, a capcaunilor si a altor personaje de poveste. (Roxana Vintila)   INCEPE FNT. Asta-seara, in debutul Festivalului National de Teatru, la Sibiu are loc un spectacol de exceptie: "Faust", de Goethe, in regia lui Silviu Purcarete. Reprezentatia face parte din sectiunea Spectacole Invitate. Deschiderea oficiala va fi maine, 3 noiembrie, la ora 19:00, la TNB, cu unul dintre spectacolele-eveniment din cadrul FNT: "Filosofii" (foto), purtand semnatura celebrului coregraf francez Josef Nadj. Premiera absoluta din Romania a acestui show de teatru-dans va fi urmata de alte trei reprezentatii, in datele de 4, 5 si 6 noiembrie. Conceptul are la baza textul lui Bruno Schulz, "Tratat despre manechine". Este vorba despre unele dintre cele mai implinite opere ale lui Nadj, prin densitatea, bogatia, umorul si poezia ei. O dovada a faptului ca acest artist se afla intr-o perpetua cautare. (C.D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.