Presedintele PSD, Mircea Geoana, regreta ca nu a reusit sa il pastreze pe Vasile Puscas sa ocupe primul loc pe lista de candidati a PSD pentru PE. Geoana a motivat decizia spunand ca a fost o decizie de oportunitate, nu de preferinta.
"Regret ca ceea ce am promis si merita Vasile Puscas cu varf si indesat nu s-a intamplat. Pentru a reprezenta lista PSD, Titus Corlatean, ca secretar general in varful listei, a reprezentat o decizie de oportunitate, si nu de preferinta intre acesta si Vasile Puscas", a afirmat Geoana la manifestarea desfasurata marti la Cluj, informeaza Mediafax. Acesta sustine ca, daca astazi Romania este in Europa, acest lucru i se datoreaza in mare masura lui Vasile Puscas si celor care au incheiat negocierile in 2004. "Daca da Dumnezeu si facem relativ repede un guvern, locul lui Vasile Puscas este aici, acasa, ca sa se asigure ca aici Europa va fi la noi acasa", a mai spus liderul PSD.
Geoana a subliniat ca este apropiat de membrii Grupului de la Cluj, pe care ii considera prietenii sai: "Indiferent de lucrurile care mai apar intre noi, niciodata nu am sa uit prietenia ce ma leaga de organizatia PSD Cluj, de Rus, de Puscas, de Dancu". Presedintele PSD a facut apel, in finalul discursului, la membrii PSD sa voteze cu "sufletul si inima" pentru ca alegerile europarlamentare sa reprezinte primul pas spre intoarcerea la guvernare a PSD.
"Alegerile din 25 noiembrie reprezinta primul pas catre reintoarcerea noastra la guvernare si primul pas dintr-o suita de alegeri care trebuie sa culmineze in 2009 cu victoria PSD la prezidentiale", a conchis Geoana. Comitetul Executiv al PSD a stabilit la sfarsitul lunii august ca primele pozitii pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare sa fie ocupate de Titus Corlatean, Victor Ponta, Adrian Severin si Vasile Puscas. Ulterior, Puscas s-a retras, declarand: "Nu pot juca intr-o piesa fara scenariu. Am discutat la inceputul anului un scenariu, dar el s-a schimbat, iar despre cel nou nu stiu nimic".