Compania General Electric Healthcare Romania estimeaza ca va realiza in acest an vanzari de aproximativ 50 de milioane de euro, in crestere cu 45% fata de anul trecut, a declarat Radu Gorduza-Lupu, Strategic Manager.
Pentru 2006, compania a rapo
Compania General Electric Healthcare Romania estimeaza ca va realiza in acest an vanzari de aproximativ 50 de milioane de euro, in crestere cu 45% fata de anul trecut, a declarat Radu Gorduza-Lupu, Strategic Manager.
Pentru 2006, compania a raportat vanzari de 32 de milioane de euro, iar pentru 2008 reprezentantii companiei estimeaza o crestere a afacerilor de 47% comparativ cu 2007, la 72 de milioane de euro.
"Pentru realizarea cifrei de afaceri estimate pentru 2008, ne bazam pe proiectele pe care le avem, dintre care 20-25% reprezinta proiecte publice", a spus Gorduza-Lupu.
GE Healthcare are o cota de piata de 45% pentru sectorul privat si 30% pentru sectorul public, conform datelor proprii. Din totalul vanzarilor din acest an, proiectele medicale la cheie reprezinta aproximativ 20 de milioane de euro.
Compania are ca obiective pentru viitorul apropiat cresterea prezentei in Republica Moldova si pe piata romaneasca de profil, prin furnizarea de echipamente medicale si servicii aferente.
"Anul acesta ne asteptam ca 70% din volumul de echipamente medicale comercializat sa se indrepte catre domeniul public, generand o crestere exponentiala a acestei piete, estimata la aproximativ 200 de milioane de euro", a afirmat Gorduza-Lupu intr-o conferinta de presa.
Pana la sfarsitul anului trecut, aproximativ 70% din volumul echipamentelor medicale era atras de domeniul privat, insa in acest an raportul s-a inversat, pe fondul achizitiilor publice efectuate de Ministerul Sanatatii.
"Avand in vedere strategia Ministerului Sanatatii, care vizeaza dezvoltarea mai multor spitale regionale de la zero, precum si regandirea celor rezistente, consider ca in curand vor fi organizate licitatii pentru realizarea unor mari proiecte medicale publice la cheie", a mai spus Gorduza-Lupu.
Ministerul Sanatatii intentioneaza sa construiasca 28 de centre medicale, cu investitii de tip greenfield, si sa retehnologizeze 15 spitale judetene, valoarea acestor proiecte putand ajunge pana la circa 100 milioane euro.
General Electric Healthcare Romania a castigat in acest an licitatia organizata de Ministerul Sanatatii pentru radiologie si angiografie, proiect in valoare de opt milioane euro.
Compania a incheiat un parteneriat cu Medicare Technics, firma de distributie si consultanta in domeniul echipamentelor medicale, pentru a planifica si dezvolta solutii integrate de proiecte medicale la cheie, atat pentru sectorul privat, cat si pentru cel public.
Cele doua firme au dezvoltat pana in prezent opt astfel de proiecte, in valoare totala de circa 20 de milioane de euro, in cinci orase din Romania.
Proiectele reprezinta centre de imagistica medicala, fiind realizate cu finantare din partea Medicredit Leasing, specializata exclusiv in leasingul de echipamente medicale.
Proiectele la cheie includ planificarea, constructia, echiparea completa a centrului, finantarea dezvoltarii, precum si acordarea de servicii postvanzare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.