Fanfara Ciocarlia va sustine un recital, pe 2 noiembrie, pe scena Sodra Teatern din Stockholm, manifestarea desfasurandu-se in cadrul Zeybek - Gypsy Balkan Live Club, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) de la Stockholm.
Taraful va fi insotit pe scena de cantareata Esma Redzepova din Macedonia. Cele 600 de bilete puse in vanzare pentru concertul de la Sodra Teatern au fost epuizate.
Prezenta Fanfarei Ciocarlia la Sodra Teatern se inscrie intr-un sir de concerte ce se desfasoara in tarile nordice, in lunile octombrie si noiembrie. Fanfara va merge la Stockholm in formula de doisprezece cantareti. Membrii Fanfarei Ciocarlia, supranumiti "diavoli ai ritmului", sunt cunoscuti drept cei mai rapizi instrumentisti din lume. Sodra Teatern este una dintre cele mai importante scene de world music din Suedia. Evenimentul este organizat de ICR Stockholm in parteneriat cu Sodra Teatern.
Incepand din 1996, Fanfara Ciocarlia a devenit un fenomen mondial pe scena de world music. Sunetul unic, misterios, precum si abilitatile tehnice ale interpretilor i-au facut faimosi pe cei din Fanfara Ciocarlia. In 2006, ei au castigat premiul BBC Radio 3 Planet Award pentru artisti europeni.