Elvis "a castigat" 49 de milioane de dolari anul trecut si si-a redobandit titlul de cea mai bogata vedeta decedata pe care l-a detinut din 2001 si pe care, in 2006, i l-a "luat" Kurt Cobain, relateaza Mediafax.
Dovedind ca moartea nu este o piedica in calea bogatiei, cele 13 celebritati defuncte incluse in top au incasat impreuna, in 2006, 232 de milioane de dolari.
Datorita vanzarilor pe Internet, John Lennon, fostul membru al trupei Beatles, s-a situat pe pozitia a doua in top, cu incasari de 44 de milioane de dolari, de doua ori mai mult fata de colegul sau George Harrison, care, cu 22 de milioane de dolari castigate, s-a situat pe pozitia a patra. Pe locul al treilea in top, cu incasari de 35 de milioane de dolari, s-a situat creatorul benzilor desenate "Peanuts", Charles Schulz, ale carui creatii sunt publicate in mii de jurnale din intreaga lume. Savantul Albert Einstein, al carui nume este utilizat pentru niste jocuri educative foarte populare in Statele Unite, este ocupantul locului al cincilea, cu 18 milioane de dolari, si este urmat in top de artistul Andy Warhol (15 milioane de dolari), autorul de literatura pentru copii Theodor Geisel (13 milioane de dolari), cunoscut drept Dr. Seuss, cantaretul de rap Tupac Shakur (9 milioane de dolari), asasinat in 1996, reinclus in acest clasament dupa patru ani de absenta, diva Marilyn Monroe (7 milioane de dolari), starul hollywoodian Steve McQueen (6 milioane de dolari), care apare pentru prima data in acest top, starul James Brown (5 milioane de dolari), decedat in decembrie, legenda muzicii reggae Bob Marley (4 milioane de dolari) si simbolul anilor '50 James Dean (3,5 milioane de dolari). (D.M.V.)