Drepturile de preferinta emise pentru majorarea de capital a producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau vor fi tranzactionate pe piata reglementata a bursei Rasdaq, in perioada 5 - 9 noiembrie, a informat un comunicat transmis de Bursa
Drepturile de preferinta emise pentru majorarea de capital a producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau vor fi tranzactionate pe piata reglementata a bursei Rasdaq, in perioada 5 - 9 noiembrie, a informat un comunicat transmis de Bursa de Valori Bucuresti.
"Pana in prezent, pe piata Rasdaq nu s-au tranzactionat drepturi de preferinta. Exista o piata reglementata in acest sens, dar niciun emitent nu a fost in situatia de a tranzactiona acest tip de instrumente financiare", a spus brokerul unei companii de intermediere, citat de Mediafax.
Cemacon este primul emitent care propune tranzactionarea drepturilor de preferinta pe piata Rasdaq. Piata XORDR, pe care se vor tranzactiona drepturile, este functionala incepand de miercuri, 31 octombrie, se mai arata in comunicat.
Actionarii Cemacon au aprobat la 13 septembrie majorarea capitalului social cu 8,5 milioane de lei, la 15,8 milioane de lei, prin incorporarea unor rezerve in valoare de patru milioane de lei, si prin aport in numerar al actionarilor.
Pentru realizarea operatiunii de majorare, compania va emite 1,6 milioane de actiuni care vor fi oferite gratuit actionarilor, iar restul de 1,79 milioane de actiuni vor putea fi subscrise de detinatorii drepturilor de preferinta, care vor fi tranzactionate pe piata Rasdaq. Actiunile au o valoare nominala de 2,5 lei fiecare, egala cu pretul de subscriere.
Cemacon produce blocuri ceramice, placaje si pulberi minerale folosite in constructii si a consemnat in primele sase luni venituri totale de 14 milioane lei, in crestere cu 3% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul brut al firmei a urcat de peste doua ori, la 1,7 milioane lei.
Compania a avut in 2006 o cifra de afaceri de 24,4 milioane de lei, mai mare cu 2,3% comparativ cu anul precedent, si un profit net de circa 700.000 lei, de trei ori mai mic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.