Mai multi diplomati americani strang randurile in incercarea de a se opune planurilor Departamentului de Stat de a-i obliga sa accepte posturi in Irak, scrie Washington Post. Diplomatii spun ca trimiterea in aceasta tara poate fi o condamnare la moar
Mai multi diplomati americani strang randurile in incercarea de a se opune planurilor Departamentului de Stat de a-i obliga sa accepte posturi in Irak, scrie Washington Post. Diplomatii spun ca trimiterea in aceasta tara poate fi o condamnare la moarte si nu li se pare normal sa nu poata obiecta in astfel de conditii. Un numar de 250 de persoane identificate ca "posibili candidati" au primit o scrisoare in care li s-a cerut sa-si depuna candidatura la misiunea din Irak, pentru mandate de un an. Refuzul poate echivala cu pierderea postului din Departamentul de Stat. Cel mai vehement s-a aratat Jack Crotty, un diplomat care se pregateste de pensionare, dupa 30 de ani in serviciul Administratiei americane. "Imi pare rau, dar trimi­terea in Zona verde din Bagdad este o posibila sentinta la moarte si stiti acest lucru", a spus el. In replica, directorul Sectiei de resurse umane din cadrul Departamentului de Stat, Harry Thomas, le-a reamintit reclamantilor ca, in calitate de diplomati, au fost de acord sa activeze oriunde in lume. El a precizat ca va veni o zi cand SUA va trimite diplomati si in Iran si Coreea de Nord.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.