Bugetul general consolidat va inchide acest an cu un deficit de 1 - 1,2% din PIB, fata de un nivel programat de 2,8% din PIB, in conditiile unui echilibru al veniturilor si cheltuielilor dupa primele zece luni, a declarat, joi, ministrul Economiei si
Bugetul general consolidat va inchide acest an cu un deficit de 1 - 1,2% din PIB, fata de un nivel programat de 2,8% din PIB, in conditiile unui echilibru al veniturilor si cheltuielilor dupa primele zece luni, a declarat, joi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.     Aceasta in ciuda unor previziuni deosebit de pesimiste, generate, in unele cercuri, de majorarea pensiilor de la 1 noiembrie, care a impovarat bugetulde stat,fapt care a dus la modificarea ratei dobinzilor de catre unele banci. Estimarile unor specialisti bancari dau aproape sigur un deficit  al bugetului pe acest an de circa 4 la suta, mult peste ce aprecia aministrul  finantelor.            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.