Proiectul privitor la votul uninominal asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea, elaborat in colaboarare cu ProDemocratia, protejeaza parlamentarii "listaci", a sustinut ieri seara, intr-o emisiune televizata, presedintele Traian Basescu. "Daca
Proiectul privitor la votul uninominal asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea, elaborat in colaboarare cu ProDemocratia, protejeaza parlamentarii "listaci", a sustinut ieri seara, intr-o emisiune televizata, presedintele Traian Basescu. "Daca domnul Parvulescu este cinstit, ar spune ca sunt multe puncte (in proiectul asumat de Guvern n.r.) care nu mai seamana cu ce a promis dansul. Proiectul are scris pe fiecare pagina "protectie pentru listaci" iar proiectul lui Parvulescu ii aduce in Parlament pe toti cei de care romanii trebuie sa scape", a insistat Traian Basescu. El a declarat ca daca nu ar fi declansat referendumul pe uninominal ar fi fost acuzat ca nu se tine de cuvant. Totodata, seful statului a sustinut ca organizarea referendumului odata cu euroalegerile este benefica, deoarece referendumul reprezinta o miza pentru oameni, care se vor prezenta astfel sa voteze europarlamentarii.(R.G.)
Basescu acuza conducerea SRTV
Presedintele SRTV Alexandru Sasu este un "politruc", a sustinut ieri seara presedintele Traian Basescu, intr-o emisiune televizata, facand trimitere la schimbarile facute in Departamentul de Stiri al postului public, dupa prezentarea filmului privitor la cazul "Remes-Muresan". "M-a socat reactia fata de ziaristi si aici nu ma refer la doamna Culcer. Acolo e un politruc pus in fruntea televiziunii ca sa serveasca interesele PSD si PNL", a spus Basescu.(R.G.)
Basescu ataca din nou presa
Presedintele Traian Basescu a declansat ieri seara, intr-o emisiune televizata, un atac impotriva "celor bogati din presa" care ar fi parte a sistemului si care au ca scop criticarea institutiei prezidentiale. Basescu nu a facut nominalizari vorbind in termeni de "un ziar", "o televiziune" si "oameni importanti din presa". "Un ziar si o televiziune au ca tinta o institutie. Sunt dispus sa le arat romanilor care e mizeria la noi. Sunt importanti oameni de presa care sunt parte a sistemului. Daca va uitati la cei bogati din presa stiti despre cine este vorba", a specificat seful statului. El a spus doar ca jurnalistul Ion Cristoiu nu face parte dintre cei vizati deoarece la acesta este doar o problema de "orgoliu".(R.G.)
Basescu: "Chiuariu, mafiotul obraznic"
Ministrul Justitiei Tudor Ciuariu este "un mafiot obraznic" care serveste cercurile de interese din PNL, coordonate de liderul liberal Relu Fenechiu, a sustinut ieri presedintele Traian Basescu. "Chiuariu este un mafiot obraznic. Asta-i ministrul Justitiei. L-a pus Fenechiu ministru datorita subordonarii pe care Tariceanu o are in fata grupurilor de interese. Si asta(Chiuariu n.r.) la trei zile si-a facut datoria si a cerut schimbarea procurorului sef deoarece erau anchetati apropiati ai lu Fenechiu", a sustinut seful statului. La aceasta miscare, de incercare de indepartare a lui Tulus, a insistat Basescu, ar fi luat parte "un director de ziar" impreuna cu "un director de televiziune". "Ei au organizat aceasta lupta. Asta-i sistemul", a declarat Traian Basescu.(R.G.)
Basescu: "Orban s-ar putea sa aiba surprize"
Traian Basescu a avertizat ieri, intr-o emisiune televizata, ca ministrul Transporturilor Ludovic Orban "s-ar putea sa aiba surprize" de la justitie, fara a preciza la ce se refera. Pornind de la criticile aduse ministrului Justitiei, pe care l-a acuzat ca reprezinta grupuri de interese, Basescu a afirmat: "Asa ceva veti gasi si in jurul lui Orban". Basescu a spus ca ministrul liberal al Transporturilor "fugea ca un lacheu" cand omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a reclamat ca nu-i fusersera platite lucrarile efectuate.Seful statului a spus despre Orban ca "fugea cu telefonul la ureche" si cerea Administratiei Nationale a Drumurilor sa-i dea banii ca si cum alti constructori nu aveau de recuperat bani.
"Au fost niste imagini care, daca s-ar fi intamplat cu mine, ar fi sarit presa in aer", a afirmat Traian Basescu.(R.G.)
Basescu acuza tandemurile presa-oameni de afaceri
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca s-au constituit "cel putin doua tandemuri" intre oameni de afaceri, politicieni si patroni media, care vizeaza denigrarea unor institutii ale statului. El a spus ca stie mecanismul de relatii mafiote intre oameni politici, oameni de afaceri si ziaristi, mentionand ca exista doua astfel de tandemuri, care vizeaza institutii diferite. Basescu a dat ca exemplu "campania agresiva" legata de relatia dintre firmele oamenilor de afaceri Casuneanu-Umbrarescu si Besciu, care ar fi lucrat in Ministerul Transporturilor in timpul mandatului sau la minister. De asemenea, presedintele a mai spus ca ziaristii implicati "se stiu intre ei". "Daca va uitati la cei bogati din presa, veti sti despre cine e vorba", a precizat Basescu, care s-a declarat dispus sa arate romanilor "mizeria" din acest sistem.(R.G.)
Basescu: "Pe Constantinescu l-a invins Iliescu"
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, intr-o emisiune televizata, ca pe ex-presedintele Emil Constantinescu nu l-au infrant serviciile secrete, ci Ion Iliescu, care a fost foarte puternic in opozitie si a fost de fapt adevaratul sef al statului.(R.G.)
Basescu avertizeaza ca poate repeta referendumul
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca, daca referendumul pentru introducerea votului majoritar uninominal in doua tururi "este ratat", il va repeta. "Daca se rateaza acest referendum, il voi repeta", a subliniat seful statului. El a mentionat ca a dorit sa apara la TVR, pentru a explica ce doreste cu acest referendum, dar a fost refuzat de catre presedintele-director general al TVR Alexandru Sassu, prin purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, invocandu-se asteptarea legiferarii timpilor de antena.
Basescu a spus ca ar fi fost normal ca seful statului sa se poata adresa poporului prin intermediul TVR si a opinat ca poate ar trebui sa poata fi puse mai multe intrebari la un referendum. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.