Inspectorii Agentiei Nationale sanitar-Veterinare si pentru siguranta Alimentelor (ANsVsA) din cadrul Directiei de Inspectii au efectuat in perioada 16-19.10.2007 controale in judetele Bacau si Hunedoara, avand ca tematica verificarea unitatilor de procesare carne rosie, lapte si peste. Au fost controlate 9 unitati, iar printre neregulile constatate se numara lipsa monitorizarii temperaturii in unele spatii de productie, prevazuta conform legislatiei sanitare veterinare, in spatiile de depozitare produs finit au fost gasite produse din carne preparata, pentru care unitatea nu era autorizata, depozitarea de peste congelat era facuta in afara spatiului de decongelare, etapele procesului tehnologic, decongelarea, eviscerarea, transarea, spalarea pestelui, eliminarea deseurilor, nu asigurau salubritatea si siguranta produsului, intrucat se faceau cu incalcarea legislatiei sanitare veterinare. Pentru deficientele constatate au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale, in valoare de 65.000 RON, 1 avertisment si au fost confiscate 50,6 kg de carne, cu termen de valabilitate expirat.