"Nu ai cum sa fii actor de unul singur. Este stupid! E ca si cum ai avea caramizi de buna calitate, materiale de constructie si construiesti fara un arhitect, fara un maestru. Construiesti si iese un dezastru", ne-a spus actorul. Petre Lupu implinest
"Nu ai cum sa fii actor de unul singur. Este stupid! E ca si cum ai avea caramizi de buna calitate, materiale de constructie si construiesti fara un arhitect, fara un maestru. Construiesti si iese un dezastru", ne-a spus actorul. Petre Lupu implineste astazi 61 de ani.


"Fara regizor, un actor nu exista""Am aflat de la altii ca este ziua mea. De obicei, nu stiu lucrul asta, sunt foarte ocupat. Alerg, strabat tot Bucurestiul, muncesc, imi fac profesia. Nu astept un prilej ca sa fiu fericit. Consider ca ziua mea este aproape in fiecare zi. Marturisesc ca nu sunt multi cei care ma iubesc, dar cei care o fac, o fac cu adevarat. Sunt un om pasionat de tot ceea ce face, interesat de tot ce i se intampla lui si tuturor, devotat si dedicat muncii lui.


Fiecare actor nazuieste sau viseaza sa lucreze pe un text de valoare intr-un teatru intr-adevar cu emblema si sub bagheta unui regizor de valoare. Eu sunt un om de bun-simt si de maxima discretie, in toate domeniile, mai ales in ceea ce priveste profesia mea. Detest vedetismul, detest pasul inainte facut cu orice pret, zgomotul, scandalul, galagia, ragaiturile, toate zgomotele indecente care se fac de obicei in profesiile publice. Nu exista actor fara un regizor valoros, pentru ca, altminteri, trebuie sa o spun cu parere de rau, sub bagheta unui regizor valoros si un amator, si un om de pe strada poate sa fie absolut genial. Bine, v-ati intreba atunci care este cheia? De ce exista totusi actori? Exista actori pentru ca marii regizori sa lucreze cu ei si sa faca ceea ce nu ar face cu amatori sau cu oameni de pe strada.


Rolurile negative sunt mai ofertante pentru un actor in conditiile in care textul este precar, in care montarea este saracacioasa, in conditiile in care regizorul nu te ajuta sau te rataceste, si atunci sigur ca refugiul sub umbrela unui rol negativ poate fi o sansa de scapare pentru ca este mai pitoresc si mai usor de perceput de publicul larg.


Ma felicit pentru tot ceea ce am facut si imi pare rau tot pentru ceea ce nu am facut, fie pentru ca nu am apucat, fie pentru ca nu am mai avut putere, fie ca nu am avut noroc. Vorba doamnei édith Piaf: «Nu imi pare rau pentru ceea ce am facut, imi pare rau pentru ceea ce n-am apucat sa fac, fie bune, fie rele». Am avut si am atata respect pentru meseria mea, incat nimic nu ma poate descuraja si orice esec ma intareste si-mi potenteaza fiinta. Niciodata nu am dat vina pe nimeni in viata, chiar si cand am avut ghinion, vina a fost a mea.


Imi doresc si acum acelasi lucru pe care mi l-am dorit intotdeauna: sa fiu sanatos si sa imi pastreze Dumnezeu capul pe umeri. Sa-mi ramana mintile intregi. In rest... Ati luat interviu unui om fericit si implinit, atat cu viata lui particulara, cat si cu profesia lui."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.