Retailerul KTech Electronics a raportat in primele noua luni ale acestui an afaceri de 62,5 milioane USD, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului trecut, informeaza un  comunicat al companiei. Din punctul de vedere al structurii ci
Retailerul KTech Electronics a raportat in primele noua luni ale acestui an afaceri de 62,5 milioane USD, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului trecut, informeaza un comunicat al companiei. Din punctul de vedere al structurii cifrei de afaceri, in primele noua luni ale acestui an retailul a contribuit cu 47%, iar divizia de distributie a detinut o pondere de 45%, in timp ce diviziile online si corporate au realizat 8% din cifra de afaceri. "Rezultatele bune obtinute in aceasta perioada se datoreaza in principal politicii de consolidare pe care KTech Electronics a adoptat-o in acest an. Astfel, prin intermediul celor patru divizii am reusit sa atingem in trimestrul trei o cifra de afaceri de 20,6 milioane USD", a declarat Catalin Butolo, Director de Marketing al KTech Electronics.
Implicarea, in trimestrul trei, in proiectul guvernamental Euro 200 a condus la o crestere importanta a cotei de piata, numai prin lantul de magazine Ultra PRO Computers fiind vandute aproximativ 4.100 de calculatoare. Conform ultimului studiu destinat exclusiv pietei de retail, brandul Ultra detine, in primele noua luni ale anului, o cota de piata de 11% in topul vendorilor, branduri consacrate atat la nivelul pietei IT romanesti, cat si la nivelul pietei IT internationale. In aceasta perioada au fost alocate sume importante pentru dezvoltarea Diviziilor Online si Distributie din cadrul companiei K Tech Electronics, valoarea totala a acestora fiind de peste 3,5 milioane USD. "In acelasi timp, am continuat amenajarea locatiilor existente conform conceptului arhitectural standard, cu spatii extinse de expunere pentru o mai buna interactiune a clientilor cu personalul de vanzari. De asemenea, deschiderile de noi locatii Ultra PRO Computers s-au realizat in special in centrele comerciale", a adaugat directorul de marketing. Pana la sfarsitul anului, divizia de retail va dispune de 70 de magazine Ultra PRO Computers, din care 20 in Bucuresti. Investitiile destinate acestei divizii au fost de 500.000 dolari si au vizat amenajarea noilor spatii si stocul de marfa.
Compania KTech Electronics desfasoara pe piata romaneasca de IT activitati atat in segmentul de retail prin lantul de magazine Ultra PRO Computers, cat si in cel de distributie. In anul 2006, compania KTech Electronics a obtinut o cifra de afaceri de 84,2 milioane dolari si un profit de aproximativ 1,5 milioane dolari. Compania a realizat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 41,9 milioane dolari. Incepand cu anul 1999, KTech Electronics este dealer autorizat Vodafone, iar in prezent reteaua de magazine Ultra PRO Computers include 43 de locatii cu vanzari GSM si se situeaza printre primele zece retele de acest gen din Romania. In 2003 a fost infiintata compania Ultra PRO Software, specializata in solutii software si hardware integrate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.