In perioada in care a sustinut examen de admitere la doctorat la Galati, liberalul sustine ca era prezent in Camera Deputatilor, unde vota legi.Relu Fenechiu, un deputat ubicuu Deputatul PD Cezar Preda a sesizat miercuri conducerea Camerei Deputatilor in legatura cu situatia colegului sau, liberalul iesean Relu Fenechiu, asupra caruia exista suspiciuni de abuz. Potrivit unei sesizari primite de Preda, Fenechiu s-ar fi aflat simultan la sustinerea examenului de doctorat si in plenul Camerei Deputatilor, lucru imposibil. Acuzele care ii sint aduse deputatului liberal vizeaza perioada 17-21 octombrie 2005, timp in care acesta si-ar fi sustinut examenul de intrare la doctorat. Pentru doctorat, Relu Fenechiu nu a ales Iasiul, ci Universitatea „Dunarea de Jos" din Galati. Ca indrumator de doctorat figureaza Nicolae Niculescu, rectorul invalidat de Ministerul Educatiei in fruntea Universitatii „Petre Andrei" din Iasi, institutie la care mai multi politicieni si-au finalizat studiile superioare.

Potrivit unui proces-verbal emis pe 27.10.2005, Relu Fenechiu figureaza ca admis la doctorat, specializarea Management, in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Drept, ca urmare a concursului sustinut in perioada 17-21 octombrie 2005. Mai mult chiar, intr-un act datat 1.11.2005, conducerea universitatii certifica inca o data faptul ca Relu Fenechiu a promovat admiterea la doctorat, mai precis doua dintre cele trei examene sustinute.

Potrivit site-ului personal relufenechiu.fene.ro, deputatul Relu Fenechiu a avut o activitate extrem de intensa in perioada respectiva, insa nu la Galati, ci la Bucuresti, si nu ca „student", ci ca politician. Mai exact, pe 17 octombrie 2005, Relu Fenechiu se lauda pe site-ul personal cu 6 ore si 30 de minute petrecute de dimineata pina seara la sedinta Camerei Deputatilor. Potrivit orarului lui Fenechiu, acesta a parasit sediul Camerei in jurul orei 19.30.

Pe 18 octombrie, Fenechiu bate toate recordurile: 9 ore si 30 de minute tot la sedinta Camerei Deputatilor. Pe 19 octombrie 2005, Relu Fenechiu sustine in fata electoratului online ca a stat la sedinta Camerei alte 9 ore. Pe 20 octombrie 2005, incepind de dimineata si pina la prinz, a avizat un maldar de proiecte de legi in cadrul Comisiei pentru administratie publica. Dupa-amiaza, acelasi Relu Fenechiu se intilneste cu ambasadorul Serbiei si Muntenegrului. Pe 21 octombrie, Relu Fenechiu a iesit din sedinta Camerei Deputatilor in jurul orei 13.00.

Cum putea fi Relu Fenechiu in doua parti deodata, cu o asa agenda politica incarcata, e un mister. Totusi, el sustine ca se poate. „E o declaratie desemnata, care nu a fost luata in consideratie de Secretariatul Parlamentului. Orice om, oricit ar fi de timpit, nu poate sa faca scoala fara sa fie prezent. In reclamatie se spune ca am avut examen in perioada 17-21 octombrie si ca am fost in Parlament pe 19-20. Da, pe 19-20 octombrie 2005 am fost in Parlament, dar examenele erau in perioada 17-21 octombrie. Atit, in rest nu comentez", a spus Relu Fenechiu, dind de inteles ca ar fi fost la sustinerea examenelor.

In ianuarie 2007, intrebat de reporterii unui ziar local daca este inscris la doctorat si daca a sustinut vreun examen de admitere in 2005, Fenechiu a negat cu tarie.

Programul declarat de Relu Fenechiu, pe www.cotidianul.ro/select