Licitatia cu strigare programata luni, 5 noiembrie, pentru vanzarea celor cinci active ale Romaero Baneasa a fost anulata ieri de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, din cauza lipsei ofertantilor. Inscrierile pentru participare
Licitatia cu strigare programata luni, 5 noiembrie, pentru vanzarea celor cinci active ale Romaero Baneasa a fost anulata ieri de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, din cauza lipsei ofertantilor. Inscrierile pentru participarea la licitatie trebuiau depuse pana la 29 octombrie, pretul de pornire fiind 14,22 milioane lei, fara TVA, iar pasul de licitare de 5% din pretul de pornire, respectiv 711.019 de lei plus TVA.
Cele cinci active scoase la vanzare erau o statie de preparare a apei calde menajere, o statie de pompe, o magazie de sare, o gospodarie apa recirculata si un put de apa de mare adancime cu terenul aferent, in suprafata de 5.836 metri patrati.
Pentru a putea participa la licitatie, potentialii cumparatori trebuiau sa cumpere dosarul de prezentare, al carui pret este de 10.000 euro, si sa depuna garantia de 1.422.039 lei, fara TVA, pentru persoanele juridice/fizice romane sau echivalentul in euro la cursul BNR de la data platii.
Romaero, la care AVAS detine 51% din titluri, este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor complexe de aeronave, fiind furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Israel Aircraft, Bombardier si subcontractori ai Airbus.
Anul trecut, compania a inregistrat venituri de 63,9 milioane de lei, mai mari cu 27,2% comparativ cu anul precedent, si pierderi de 17,7 milioane de lei, fata de castigul de circa 276.000 lei din 2005. Datoriile societatii, dupa primele trei trimestre din 2006, se cifrau la valoarea de 54 milioane lei. In actionariatul Romaero Baneasa se afla si SIF Muntenia, care controleaza 25,8% din capital, si Fondul Proprietatea, cu 21%.
La data de 19 iunie 2007, Romaero anunta ca vrea sa ia un credit de 10 - 12 milioane lei, pentru achitarea unor obligatii de plata restante la bugetul statului, iar garantarea creditului se va face cu bunuri imobile din patrimoniul societatii.
Romaero SA se afla pe lista celor 28 de societati pentru care AVAS a amanat insolventa si pentru care s-au elaborat programele de restructurare. Acestea vizeaza punerea in aplicare a unui set de masuri pentru achitarea datoriilor restante existente si iesirea din starea de insolventa prevazuta de Legea nr. 85/2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.