Victor Socaciu ne-a declarat ca „la prima sedinta a Consiliului de Administratie, cu prima ocazie, voi prezenta aceasta idee colegilor mei“, cat despre finalizarea acestui caz, „cred ca se va solutiona cu un vot la limita“. R
Victor Socaciu ne-a declarat ca „la prima sedinta a Consiliului de Administratie, cu prima ocazie, voi prezenta aceasta idee colegilor mei“, cat despre finalizarea acestui caz, „cred ca se va solutiona cu un vot la limita“. Ramane de vazut daca acesta va fi la limita pro sau contra... Socaciu a vazut aceasta intalnire ca pe o solutionare a dilemei referitoare la inaintarea propunerii de ridicare a interdictiei de difuzare a manelelor la TVR colegilor din CA. Problema principala este, in viziunea folkistului, aceea ca nu se poate interzice un gen de muzica „doar pentru ca noua nu ne place. De acord, majoritatea versurilor sunt execrabile, insa asta se poate schimba“. La fel de bine putem pune la indoiala, foarte usor, si calitatea textelor din muzica dance, sau a limbajului folosit in unele emisiuni de divertisment. Cantaretul ne-a povestit cum „acum cativa ani, la preselectia pentru Eurovision, s-au prezentat vreo zece manele, iar juriul nici macar nu a acceptat sa le asculte, ceea ce mi se pare o alta discriminare (...) Nu mi se pare normal ca un mod de exprimare sa fie interzis in aceasta lume. Pana la urma, manelele, pe care nici eu nu le suport, sunt un mod de exprimare al minoritatii rrome, dar si al unui mare numar de romani. Este o chestiune de cultura“. Si iata, de aici, controversele. Daca manelele sunt iubite de atata popor, oare TVR-ul incearca sa ridice ratingul prin ridicarea interdictiei si difuzarea acestui tip de muzica pe post? Ni s-a spus ca nu, insa o alta afirmatie a domnului Socaciu ne-a facut sa ne mai punem o intrebare. „Exista foarte multi oameni in Romania care nu au decat sapte clase, altii care n-au inceput-o nici pe prima, aceasta este cultura lor...“ Asadar, de ce nu incercam sa-i educam? Pana la urma, Televiziunea Romana este menita sa faca si educatie, nu doar sa distreze, cum spunea in urma cu ceva timp George Pruteanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.