Vitamina D nu este o arma in lupta cu cancerul, spune un studiu sustinut financiar de guvernul SUA. Oamenii de stiinta pun la indoiala acest efect benefic al vitaminei soarelui, cum a fost numita vitamina D. Peste 17.000 de barbati si femei au partic
Vitamina D nu este o arma in lupta cu cancerul, spune un studiu sustinut financiar de guvernul SUA. Oamenii de stiinta pun la indoiala acest efect benefic al vitaminei soarelui, cum a fost numita vitamina D. Peste 17.000 de barbati si femei au participat la acest studiu, care s-a intins pe o perioada de zece ani. 536 dintre voluntari au decedat intre timp din cauza mai multor forme de cancer, asa incat specialistii de la National Cancer Institute din Maryland nu cred ca exista o legatura intre aceasta maladie si vitamina D. Aceasta vitamina nu este magica si nu trebuie consumata in cantitati foarte mari, atrag atentia autorii studiului. Pentru a evalua beneficiile ei, dar si efectele adverse sunt necesare mai multe studii. Totusi, ei au constatat ca persoanele cu un nivel mai mare de vitamina D in sange au avut un risc cu 72% mai mic de cancer de intestin. Aceasta vitamina este produsa de piele prin expunere la soare. Ea se gaseste si in unele alimente precum peste gras, galbenus de ou, ficat, lapte integral, produse lactate nedegresate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.