Vicpresedintele PSD Nicolae Vacaroiu, a declarat, miercuri, ca nu intelege ce cauta Vasile Dancu in PSD, si a marturisit ca i-a spus si in mod direct acestuia: "Domnule, nu te regasesti in partidul asta. Vezi-ti de treaba si du-te in alta parte!".
Vicpresedintele PSD Nicolae Vacaroiu, a declarat, miercuri, ca nu intelege ce cauta Vasile Dancu in PSD, si a marturisit ca i-a spus si in mod direct acestuia: "Domnule, nu te regasesti in partidul asta. Vezi-ti de treaba si du-te in alta parte!".

Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Vasile Dancu facute intr-un interviu acordat Gazetei de Cluj, Nicolae Vacaroiu a spus: "Nu vreau sa comentez, este sub orice prag, mai ales din partea unui profesor universitar".

Presedintele Senatului a spus ca nu intelege "ce cauta Vasile Dancu in PSD", adaugand ca ar trebui sa isi vada de treaba, in alta parte.

"Eu nu stiu ce cauta dansul in PSD. Sa iti vada de traba, sa isi faca un partid, sa se duca in alta parte. De doi ani de zile este problema cu domnul Dancu. Eu i-am spus-o si direct: «Domnule, nu te regasesti in partidul asta. Vezi-ti de treaba si du-te in alta parte»", a declarat Nicolae Vacaroiu.

Intrebat daca se va discuta in partid despre sanctiuni la adresa lui Dancu, Nicolae Vacaroiu a spus: "Vom discuta!".

In plus, acesta a precizat ca va avea loc si un Congres in partid, dupa alegerile europarlamentare.

Dancu afirma, intr-un interviu publicat, marti, in editia online a Gazetei de Cluj, ca e necesar ca liderii partidului sa faca "curatenie si reforma", pastrand "batranii intelepti", dar eliminand "javrele batrane" pentru care PSD e doar "carpa de sters pe picioare".

"Ce poate face Mircea Geoana si colegii vicepresedinti? Curatenie rapida si reforma. Trebuie sa eliminam paralelismele de autoritate si toate formele de leadership artificial. Trebuie pastrati batranii intelepti, dar eliminate javrele batrane pentru care partidul este doar o carpa de sters pe picioare. Trebuie sa terminam urgent cu resturile bolsevice si cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim", a declarat Dancu, fiind intrebat daca este multumit de activitatea lui Geoana ca presedinte al partidului.

El a remarcat ca "Mircea Geoana a suferit la motiune un esec grav, intreaga conducere este intr-o situatie jenanta, o situatie fara precedent in viata politica romaneasca".

"Mi-e rusine mie, ca vicepresedinte demisionat, de situatia actualei conduceri. Am avut dreptate in cele mai negre preziceri ale mele, desi as fi vrut sa fie distopii fanteziste", spune Dancu.

El apreciaza ca trebuie redeschisa competitia in organizatiile locale si continuata descentralizarea "care in ultimele luni a fost sufocata de cativa smecheri din conducere".

Vasile Dancu avertizeaza ca, daca "nimic din toate acestea nu se va intampla, atunci presedintia si legitimitatea actualei echipe se vor pune in discutie".

Intrebat daca l-ar sustine in continuare pe Geoana la conducerea PSD, Dancu a spus: "Mircea Geoana nu este prostanac, intelege sigur ce are de facut. N-o sa inteleg niciodata de ce face tot ceea ce il fragilizeaza, pe el si partidul, de ce nu grabeste reforma si schimbarea oamenilor. Cand mereu ii aduci pe dusmani la masa ta, iti pierzi prietenii. Cand il ridici de jos pe adversarul invins si il stergi de praf sau il consolezi, esti perceput ca fiind unul de la Crucea Rosie, in nici un caz un mare invingator!".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin