Unul dintre incendiile care au devastat saptamana trecuta sudul statului american California a fost declansat de un baiat care s-a jucat cu chibriturile, relateaza miercuri AP, citata de Rompres.   Baiatul cu chibriturile, ale


Unul dintre incendiile care au devastat saptamana trecuta sudul statului american California a fost declansat de un baiat care s-a jucat cu chibriturile, relateaza miercuri AP, citata de Rompres.   Baiatul cu chibriturile, ale carui nume si varsta nu au fost date publicitatii, a recunoscut ca a declansat, in mod accidental, la 21 octombrie, un foc care a distrus in final peste 15.000 de hectare de vegetatie si 21 de case in districtul Los Angeles.   Baiatul se afla in prezent sub supravegherea parintilor si cazul sau urmeaza sa fie prezentat procuraturii locale, a precizat o purtatoare de cuvant a fortelor de ordine, serg. Diane Hecht.   Incendiul pe care l-a declansat acest copil a fost doar unul dintre cele peste zece incendii majore izbucnite in luna octombrie in California, care au cuprins peste 2.000 de kilometri patrati si s-au soldat in total cu moartea a 14 oameni si 2.100 de case distruse.   Autoritatile au arestat cinci persoane banuite de incendiere premeditata, dar care nu par sa aiba legatura cu vreun incendiu major, si se afla in cautarea altor suspecti, intre care o persoana despre care se crede ca a declansat in mod intentionat un foc care a parjolit peste 11.500 de hectare si 16 case in districtul Orange.   A fost promisa de altfel o recompensa de 285.000 de dolari pentru informatii capabile sa duca la arestarea si condamnarea unui piroman.   Marti seara tarziu, pompierii reusisera sa stinga majoritatea incendiilor, in proportie de 90%, si ultimele patru focare erau localizate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.