Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, cere partidelor politice din Ungaria sa nu mai intervina in politica interna a comunitatii maghiare din Romania. Kelemen a criticat, ieri, afirmatiile fostului premier al Ungariei, Viktor Orban, legate de
Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, cere partidelor politice din Ungaria sa nu mai intervina in politica interna a comunitatii maghiare din Romania. Kelemen a criticat, ieri, afirmatiile fostului premier al Ungariei, Viktor Orban, legate de posibilitatea ca maghiarii din Romania sa nu fie reprezentati in Parlamentul European. "Orban a fost intrebat daca va avea remuscari in cazul in care niciun reprezentant al comunitatii maghiare nu va intra in PE si fostul premier a spus ca nu va avea nicio remuscare. A spus ca remuscari trebuie sa aiba maghiarii din Romania daca nu vor vota asa cum trebuie si nu vor fi prezenti la urne. A fost cea mai cinica declaratie pe care eu am auzit-o de 17 ani incoace de la un politician maghiar”, a afirmat presedintele executiv al UDMR, citat de Mediafax.
El sustine ca UDMR nu a chemat niciodata politicieni de la Budapesta si nu a solicitat ca acestia sa intervina in disputele interne ale maghiarimii.
Kelemen a mai spus ca a constatat ca in Voivodina si Ucraina interventia politicienilor din Ungaria a dus la dezbinarea comunitatii maghiare, care nu mai are reprezentare politica in Parlamentele nationale.
"Nu dorim asa ceva si nici noi nu ne bagam in disputele politice de la Budapesta. Sunt bineveniti, sunt prieteni, dar fara sa intervina in disputele noastre interne", a spus Kelemen.
Senatorul Gyorgy Frunda a declarat ca nu poate accepta ca FIDESZ, partid care este membru PPE si condus de Viktor Orban, sa sustina un candidat independent impotriva unei formatiuni membre PPE, cum este UDMR.
Fostul premier ungar Viktor Orban a declarat pe 6 octombrie ca vrea sa contribuie la alegerea ca europarlamentar a episcopului reformat Laszlo Tokes.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.