Campionul olimpic si mondial Thomas Morgenstern a venit la Bucuresti special pentru semnarea unui parteneriat intre OMV si Federatia Romana de Schi si Biatlon.


Parteneriatul prevede construirea, pentru inceput, a doua complexe de tr
Campionul olimpic si mondial Thomas Morgenstern a venit la Bucuresti special pentru semnarea unui parteneriat intre OMV si Federatia Romana de Schi si Biatlon.


Parteneriatul prevede construirea, pentru inceput, a doua complexe de trambuline ­ unul la Sacele, iar celalalt la Rasnov ­ fiecare avand cate trei trambuline, 30, 50 si 70 de metri, precum si echipamentele de concurs si specializarea antrenorilor romani la centrul de pregatire a saritorilor austrieci de la Stams. Valoarea contractului este de 10 milioane de euro si se intinde pe 10 ani de zile.


PLANURI. "Obiectivul este ca in urmatorii zece ani sportivii romani sa ajunga intre primii zece din lume. Am auzit ca in 1916 a avut loc prima editie a Campionatului National din Romania, iar in 1950 saritorii romani obtineau succese pe plan international. Sariturile au o mare traditie in Romania. Vrem sa contribuim la promovarea acestui sport. Dorim sa le oferim tinerilor sansa de a avea acces la sport. Visul meu e ca unul dintre acesti copii sa devina campion mondial", a spus Roiss, vicepresedinte al OMV.


OPTIMIST. Presedintele Comisiei Federatiei Internationale de Schi pentru Planificarea Calendarului Competitional, Paul Ganzenhuber, prezent si el la Bucuresti, crede ca obiectivul acestui program este unul realizabil. "Nu vorbim pur si simplu ca dorim ca un sportiv roman sa ajunga intre primii zece din lume, ci asa va fi. Tinerii de aici sunt flamanzi sa ajunga pe podiumul international. Dorinta romanilor este mult mai mare decat a austriecilor", a completat Ganzenhuber, care a fost director la Skigymnasium Stams, centrul de pregatire a saritorilor austrieci. Directorul de Competitii al FIS pentru sariturile cu schiurile, Walter Hofer, a adaugat ca aceasta disciplina este una din ce in ce mai cautate. "In Austria am reusit sa strangem un milion de spectatori, cate 50-60.000 pe fiecare trambulina. Saritorii sunt tot timpul cu capul inainte. Pregatirea mentala este foarte importanta, iar din aceasta cauza 60 la suta dintre sportivi sunt absolventi de liceu. Asta e baza pentru o cariera de succes", a mentionat Hofer.


La evenimentul prilejuit de semnarea parterneriatului a participat si dublul campion olimpic de la Torino, Thomas Morgenstern, acesta declarand ca sariturile se apropie de visul sau de a zbura. "E o disciplina sportiva care se apropie de visul meu de a zbura. Sase secunde in aer cu acel costum pe tine reprezinta o senzatie extraordinara. Este greu de descris senzatia, dar e un sentiment frumos", a afirmat Morgenstern.
    
Jurnalul National: Thomas, cand ai inceput sa faci sarituri cu schiurile?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.