O echipa de cercetatori de la Saint Louis University School of Medicine au descoperit substanta vinovata pentru instalarea maladiei Parkinson. Boala Parkinson apare atunci cand celule nervoase dintr-o parte a creierului (materia cenusie) mor sau sufe
O echipa de cercetatori de la Saint Louis University School of Medicine au descoperit substanta vinovata pentru instalarea maladiei Parkinson. Boala Parkinson apare atunci cand celule nervoase dintr-o parte a creierului (materia cenusie) mor sau sufera modificari. In mod normal, aceste celule produc dopamina, o substanta vitala care permite muschilor sa functioneze la parametri optimi. In momentul in care aproximativ 80% dintre celulele producatoare de dopamina sunt distruse, incep sa apara simptomele maladiei Parkinson: tremuraturi ale extremitatilor, dificultati de miscare, rigiditate, echilibru instabil. Prof. dr William Burke si echipa sa sustin ca dopamina este elementul-cheie in declansarea maladiei Parkinson. Deoarece in procesul care duce la aparitia bolii, dopamina este transformata intr-o substanta toxica numita DOPAL. Aceste descoperiri sunt importante pentru crearea de tratamente noi si eficiente pentru Parkinson, precizeaza prof. dr Burke.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.