Burse marite
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a decis ieri majorarea cu zece procente a burselor pentru studenti, a subventiei pentru camine si cantine, precum si a fondului pentru transportul urban. Astfel, de astazi bursa va cres
Burse marite
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a decis ieri majorarea cu zece procente a burselor pentru studenti, a subventiei pentru camine si cantine, precum si a fondului pentru transportul urban. Astfel, de astazi bursa va creste de la 55 lei la 60 lei, iar suma alocata pe student pentru transportul urban se va mari de la 9,66 lei la 10,62 lei. Subventiile pentru ca­minele si cantinele studentesti se vor majora cu 10%, sumele fiind diferite in functie de cheltuielile de intretinere aferente lunilor din an. Astfel, in aceasta luna, suma se va majora de la 125 lei la 137 lei pe student, urmand ca in decembrie sa fie usor marita.   CERERI. La sfarsitul lunii august reprezentantii studentilor cereau Ministrului Educatiei sa garanteze subventionarea locu­rilor din camine, iar valoarea acestei subventii sa fie stabilita prin ordin de ministru. Studentii cereau MECT majorarea cu 150 lei a subventiei pentru camin in lunile de iarna (decembrie-martie), ma­rirea fondului alocat burselor cu 50% si stabilirea unor criterii unitare de alocare a burselor, gratuitate pe transportul public pentru toti studentii, alocarea sub­ventiei pentru cazare si masa direct studentului, acordarea burselor in sistem de granturi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.