Adjunctul Directiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Politiei Romane si seful Serviciului de Investigare a Fraudelor Bancare au fost eliberati din functii, din cauza managementului defectuos. Potrivit unui comunicat al IGPR, da
Adjunctul Directiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Politiei Romane si seful Serviciului de Investigare a Fraudelor Bancare au fost eliberati din functii, din cauza managementului defectuos. Potrivit unui comunicat al IGPR, dat ieri publicitatii, decizia privindu-i pe comisarul sef Marcel Isac si chestorul Bogdan Mihail, care au coordonat cele doua structuri, a fost luata ca urmare a evaluarii profesionale a activitatii celor doi ofiteri. Totodata, in urma unui concurs, conducerea Directiei de Investigare a Fraudelor a fost ocupata de comisarul sef Dan Bucur, care a mai activat in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, iar ultima functie detinuta a fost cea de director adjunct al Biroului National Interpol. Altfel, tot printr-un concurs, subcomisarul de politie Cornel Gabriel Ciocoiu a castigat postul de director al Directiei Politiei de Ordine Publica. Acesta a activat la Scoala de subofiteri de politie "Vasile Lascar" din Campina, apoi in cadrul Politiei bucurestene, iar, din 2001 a fost seful Serviciului Trafic International cu autovehicule furate din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. (V.R.)
Comisar anchetat de PNA
Serviciul teritorial Suceava al PNA a dispus inceperea urmaririi penale impotriva sefului Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Suceava, comisar sef Dumitru Buterchi, sub acuzatiile de luare de mita si trafic de influenta. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, comisarul sef Dumitru Buterchi isi desfasoara in continuare activitatea, conform prevederilor Statutului politistului, urmand ca situatia sa sa fie stabilita prin solutie procedurala dupa definitivarea cercetarilor. Surse judiciare sustin ca, in perioada septembrie-octombrie 2003, comisarul sef Dumitru Buterchi a primit bunuri in valoare de 30 de milioane de lei, de la Tamara Chiribuca, administratorul a doua firme sucevene impotriva carora, la vremea respectiva, fusesera dispuse controale fiscale. Buterchi se pare ca ar fi primit bunurile respective in schimbul restituirii unei documentatii financiar-contabile, anterior ridicata de la una din cele doua firme si pentru interventia pe langa conducerea Garzii Financiare Suceava in scopul amanarii controalelor. (Mediafax)
Roman ranit in Italia
Un grav accident rutier a avut loc ieri dimineata, pe o autostrada din Pesaro, Italia, in urma caruia un cetatean italian a murit si alti doi, dintre care si un roman au fost grav raniti. Furgoneta in care se aflau cei trei a intrat in coliziune frontala cu un camion, pasagerul italian murind la scurt timp dupa impact. Ceilalti doi pasageri, un cetatean de origine romana si unul de origine croata, au fost grav raniti si transportati la spital pentru a primi ingrijiri medicale. (V.R.)
Accidentat de viceprimar
Un accident de polite aflat in timpul serviciului a fost grav accidentat in urma cu doua zile de viceprimarul orasului Siret. Dragos Ungureanu (PSD) circula pe strada Alexandru cel Bun din localitate, la volanul unui autoturism BMW. Agentul de politie Sergiu Vergil Perijoc, in varsta de 30 de ani, din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Siret, se afla langa o masina oprita pentru control. La un moment dat, politistul s-a deplasat spre axul drumului, fiind acrosat cu partea laterala dreapta-fata de masina viceprimarului, care circula in spatele unui autoturism al carui sofer fusese semnalizat sa opreasca pentru control. In urma accidentului, politistul a fost internat la Spitalul Judetean Suceava. Dosarul a fost preluat de Parchetul Judecatoriei Radauti, iar din probele prelevate s-a stabilit ca primarul nu consumase bauturi alcoolice. (Mediafax)
Rotire de cadre la IPJ Sibiu
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, l-a numit in functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu pe comisarul-sef Mircea Bargoz. Potrivit MAI, numirea in functie a fost facuta in urma unui concurs desfasurat la nivelul IPJ Sibiu, iar investirea in functie a fost facuta ieri, in prezenta sefului Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu. Postul de inspector sef a ramas vacant dupa ce predecesorul lui Bargoz, Nicolae Gheorghe Suteu, a iesit la pensie la sfarsitul lunii februarie a acestui an. Comisarul-sef Mircea Bargoz a absolvit Academia de Politie Bucuresti si apoi Facultatea de Drept din cadrul aceleiasi institutii. Ultimele functii detinute au fost cele de sef al Serviciului Cercetari Penale al IPJ Sibiu, pana in 2001, si apoi de adjunct al sefului IPJ Sibiu. Mircea Bargoz este casatorit si are doi copii. (V.R.)
Fost director, in instanta
Fostul director al CNM Petromin Constanta a fost trimis in judecata, impreuna cu ex-administratorul companiei, cei doi fiind cercetati de procurori, intrucat ar fi cauzat prejudicii de aproape 50 de miliarde de lei, prin angajarea unui avocat, desi societatea avea trei consilieri juridici. Marcel Dumitru Bardas si Werner Kaunz sunt acuzati ca, in perioada iulie 1998- aprilie 2001, ar fi negociat cu biroul de avocatura 41 de contracte de asistenta juridica, onorariile fiind platite din fondurile banesti ale CNM Petromin, la care statul era actionarul principal. Anchetatorii au stabilit ca toate contractele de asistenta juridica incheiate cu biroul de avocatura respectiv prevedeau onorarii mai mari decat limita stabilita de Uniunea Avocatilor din Romania. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.