Ros-albastrii au fost chemati sa adere la G-14, organism care militeaza pentru drepturile campionatelor puternice in detrimentul celor mici, cum este al Romaniei.

G-14 reprezinta opozitia marilor cluburi europene la proiectele de globalizare ale FIFA si UEFA. Rolul acestei organizatii este cu atit mai important zilele acestea, in pragul reformei Ligii Campionilor propuse de Michel Platini, care intentioneaza sa dea o sansa in plus campionatelor mai slabe in detrimentul celor puternice. La ora actuala, grupul este compus din 18 forte ale Europei, care au cistigat 41 din cele 51 de editii ale Cupei Campionilor/Champions League, dar este de asteptat ca peste doua saptamini numarul echipelor sa ajunga la 40.

In incercarea de a-l opri pe Platini, care doreste ca in C1 sa fie reprezentate mai putine echipe din Anglia, Spania si Italia, Jean Michel Aulas, presedintele G-14, initiaza aliante tocmai in campionatele care ar avea privilegiul de a fi mai bine reprezentate. Astfel, printre cluburile invitate la reuniunea de la Bruxelles (13-14 noiembrie) se afla inclusiv vicecampioana Romaniei, Steaua, alaturi de Dinamo Kiev, Sparta Praga, Levski Sofia, Maccabi Haifa, Steaua Rosie Belgrad sau FC Copenhaga. Practic a fost chemata cea mai puternica formatie din fiecare tara, incercindu-se crearea de opozitii chiar in sinul campionatelor care ar beneficia de pe urma reformei lui Platini, cum este inclusiv campionatul Romaniei. Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala, se face ca nu vede fata pragmatica a invitatiei si ieri insista pe simbolism si istorie. „Prezenta Stelei in G-14 inseamna recunoasterea valorii internationale a unei echipe romanesti. Ea ar trebui sa-i trezeasca pe cei care vorbesc urit de Steaua, pe cei care spun ca Steaua e o umbra, o echipa slaba. Inainte sa vorbeasca ar trebui sa consulte istoria cluburilor, sa vada cu cine am jucat noi, cu cine jucam si unde sintem invitati." Intrarea Stelei in G-14 va fi oficializata peste doua saptamini, iar conducerea ros-albastrilor ar fi in conflict cu propriile interese, Platini sustinind, printre altele, calificarea in Liga Campionilor a cistigatoarelor cupelor nationale in detrimentul team-urilor clasate pe locul patru in campionatele puternice. De asemenea, Steaua ar putea avea un inamic si in plan intern, in insusi presedintele FRF, Mircea Sandu, prieten bun cu Platini, pe care l-a sustinut tocmai datorita proiectului de globalizare a fotbalului.