Steaua va fi inclusa, incepånd cu luna noiembrie, in G14, grupul celor mai puternice cluburi din fotbalul european. Ros-albastrii se alatura gigantilor Europei exact inainte ca intre acestia si FIFA sa izbucneasca un razboi. Real Madrid, Bayer
Steaua va fi inclusa, incepånd cu luna noiembrie, in G14, grupul celor mai puternice cluburi din fotbalul european. Ros-albastrii se alatura gigantilor Europei exact inainte ca intre acestia si FIFA sa izbucneasca un razboi. Real Madrid, Bayern Munchen si ceilalti vor da in judecata forul fotbalistic mondial pentru ca federatiile sa plateasca echipelor de club atunci cånd convoaca un jucator la nationala.

Performantele din ultimele cinci sezoane au readus-o pe Steaua in randul celor mai puternice cluburi europene. Acest statut se va oficializa pe 13 noiembrie, cand, la Bruxelles, echipa din Ghencea va fi inclusa in G14, grupul celor mai importante cluburi de pe continent. Grupul G14 a fost creat in anul 2000 si a fost format din 14 cluburi europene, fiind marit la 18 cluburi in 2002. Acum, acest grup se va extinde la 40 de membri din 23 de tari, dorindu-se a fi o organizatie internationala independenta, menita sa ajute la imbunatatirea reprezentarii cluburilor in structurile de conducere a fotbalului. Spania, Italia, Anglia, Franta si Germania vor avea cate patru cluburi in noua structura a G14, iar Portugalia si Olanda, cate doua. “Prezenta Stelei in G14 inseamna recunoasterea valorii internationale a unei echipe romanesti. Pentru fotbalul romanesc inseamna o prezenta in plus in structurile puternice ale fotbalului european, care va face ca numele Stelei si al Romaniei sa fie mentionat mai des la acest nivel inalt. Prezenta in G14 ar trebui sa-i trezeasca pe cei care vorbesc urat de Steaua, pe cei care spun ca Steaua e o umbra, o echipa slaba. Inainte sa vorbeasca, ar trebui sa consulte istoria cluburilor, sa vada cu cine am jucat noi, cu cine jucam si unde suntem invitati“, a spus Argaseala, presedintele stelist.

Argaseala a fost completat de managerul Adrian Ilie: “Datorita reusitelor suntem acolo.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.