PUNCTUL PE EI
Mondenul Zenga, solutia noptii. Astfel se intitula articolul scris la venirea lui Walter Zenga in "Stefan cel Mare". In vremea aceea observam cum Cornel Dinu "alerga vorbele prin studioul emisiunii lui Horia Ivanovici, folosindu-si intreaga-i abilitate pentru a convinge audienta ca aducerea lui Zenga la Dinamo reprezinta o solutie cautata, si nu una de conjunctura (a€¦), dar Cornel Dinu nu poate fi convingator atunci cand el insusi nu crede in ceea ce spune (...)

Discursul de serviciu l-a obosit pe Cornel Dinu si, la un moment dat, acesta a esuat in sinceritate: Zenga a fost un portar de superclasa. Un om care a luat ghete in cap accepta cu usurinta pericolul". Nu am fost atunci de acord cu "Procurorul" si nici nu mi-am schimbat parerea intre timp. Omul caruia Gino Iorgulescu i-a oferit orfelinat profesional la Progresul nu a acceptat pericolul doar pentru ca in tinerete ar fi luat ghete in cap.

Mondenul s-a legat marital de Romania. Iar consoarta Raluca lasa impresia ca ii impune traseul subordonat capriciilor sale. Blonda are nevoie de un oarece asternut de popularitate pe care numai in Romania, si numai prin notorietatea sotului, si-l poate permite. Acesta este adevaratul motiv pentru care Zenga a aparut prin preajma echipelor ramase fara antrenor cu aceeasi insistenta de care da dovada musca atunci cand simte mirosul. Admir sincer legaturile trainice si bine motivate dintre oameni. Nici acum nu tradez. Nu m-ar interesa absolut deloc relatia dintre cei doi daca sotul Zenga nu i-ar face program antrenorului Zenga.

Am sa dau un singur exemplu in sustinerea afirmatiei. Programul de antrenament al unei echipe este dictat de rigori profesionale. Cand antrenorul schimba ora antrenamentului in functie de un telefon primit de la consoarta, cand antrenamentele (sau recuperarile) de dimineata sunt ocolite pentru ca ai alte preocupari sau oboseli matinale, cand parasesti antrenamentele cu tricoul uscat si eviti cantonamentele - neplacute ce-i drept, dar necesare intru combaterea metehnelor locale - se cheama ca esti mai mult sot decat antrenor. Demersul de fata se doreste a fi doar un avertisment.

Conducatorii dinamovisti nu trebuie sa ascunda adevarul pe care de altfel sunt sigur ca il cunosc. Pot ei sa-i ofere masina de serviciu Ralucai si alte daruri. Dar nu-i pot oferi lui Zenga posibilitatea de a-si bate joc de echipa. Daca unii dintre fotolnicii de la oficiala nu stiu despre ce este vorba in propozitie, sa-l intrebe pe Cornel Dinu. "Procurorul" stie multe. Dar nu vorbeste neintrebat, pentru ca nu vrea sa puna gaz pe foc.