TVR 1, Antena 1, Realitatea TV, Kanal D, PRO TV si Telesport liciteaza pentru a transmite meciurile nationalei.

Calificarea nationalei la turneul final al Euro 2008 aduce deja beneficii Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Inainte ca UEFA sa vireze cele cinci milioane de euro, sase posturi de televiziune, TVR 1, Antena 1, Kanal D, PRO TV, Realitatea TV si Telesport, solicitasera, pina ieri, posibilitatea de a cumpara drepturile de transmitere a partidelor nationalei.

Societatea Sport Evolution Group administreaza, din partea FRF, procedura de achizitie a drepturilor de difuzare a meciurilor echipei nationale de fotbal, care nu presupune neaparat o licitatie, institutia condusa de Mircea Sandu fiind una de drept privat.

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat pentru NewsIn ca acest contract va fi semnat pe o perioada de doi ani, 2008 si 2009. „Asteptam o suma mai mare decit cea din actualul contract, care este de 800.000 de dolari pe an", a spus Lupescu. Actualul contract, detinut de TVR, expira pe 31 decembrie 2007.

Noul contract nu va include insa meciurile de la Campionatul European sau de la Campionatul Mondial de fotbal, care sint repartizate direct de UEFA si FIFA. Ramin meciurile din preliminariile turneelor finale, dar si amicale puternice, cu Franta si Italia.

Si in Liga 1 este bataie mare pentru drepturile tv, Mitica Dragomir si compania dorind cel putin zece mi-lioane de euro pe sezon si un contract pe minimum trei sezoane. Desi Ralu Filip a lasat cu limba de moarte sa se organizeze o licitatie, invocind normele europene privind concurenta, seful LPF a obtinut acceptul Adunarii Generale a LPF de a acorda drepturile tv si prin incredintare directa, prin votul majoritatii presedintilor de cluburi.