Proiectul realizat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vizeaza aprobarea contractului-cadru de vanzare-cumparare actiuni care urmeaza sa fie incheiat intre Electrica SA si asociatiile salariatilor, constituite pentru acest s
Proiectul realizat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vizeaza aprobarea contractului-cadru de vanzare-cumparare actiuni care urmeaza sa fie incheiat intre Electrica SA si asociatiile salariatilor, constituite pentru acest scop.
Electrica va pune la dispozitia asociatiilor 10% din participatiile detinute la firmele CEZ Distributie, CEZ Vanzare, E.ON Moldova Distributie, E.ON Moldova Furnizare, ENEL Banat Distributie, ENEL Dobrogea Distributie si ENEL Energie SA, la acelasi pret la care companiile au fost privatizate.
"Asociatiile salariatilor vor cumpara actiuni in numele acestora, dupa care se vor dizolva, pierzandu-si obiectul de activitate", a declarat presedintele federatiei sindicale Univers, Adolf Muresan, transmite Mediafax.
Potrivit lui Muresan, dreptul de achizitie a actiunilor va putea fi exercitat de toti angajatii filialelor Electrica la data privatizarii. Actiunile cumparate de o asociatie se vor imparti in mod egal catre toti membrii asociatiei.
"Dreptul de cumparare se va putea exercita de catre persoanele indreptatite (salariatii de la data privatizarii, n.r.) si in transe, prin transmiterea unei notificari din partea asociatiilor catre Electrica ("optiunea de cumparare"), pachetul minim pentru care se va putea exercita va fi de 1%", se spune in proiectul de act normativ.
Asociatiile de salariati vor avea dreptul sa cumpere un numar de actiuni proportional cu un criteriu de reprezentativitate, calculat ca raportul dintre numarul total al persoanelor cu drept de achizitie si numarul de membri ai asociatiei respective. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.