Scandalul de la Universitatea de Vest din Timisoara, declansat de profesorii care fac parte din Grupul pentru Reforma Universitara (GRU), s-a acutizat subit dupa ce rectorul Ioan Mihai a anuntat ca intentioneaza sa-l concedieze pe unul dintre lideri
Scandalul de la Universitatea de Vest din Timisoara, declansat de profesorii care fac parte din Grupul pentru Reforma Universitara (GRU), s-a acutizat subit dupa ce rectorul Ioan Mihai a anuntat ca intentioneaza sa-l concedieze pe unul dintre liderii GRU, conf. dr. Vasile Docea. In asteptarea raportului pe care comisia de cercetare a „cazului Docea“ il va prezenta, in scurt timp, Senatului universitatii, membrii grupului constituit pentru „demascarea ilegalitatilor si abuzurilor ce se petrec in universitatea timisoreana“ au convocat, ieri, un miting la care, alaturi de studenti si personalul administrativ, a participat si conducerea institutiei. Profesorii care il sustin pe Docea ameninta cu blocarea anului de invatamant. „Chiar este nevoie in spatiul universitar de o discutie despre doctoratele luate la Academia 'Stefan Gheorghiu>> sau despre cei peste 30 de profesori universitari plagiatori“, a afirmat Marcel Tolcea. In replica, rectorul Ioan Mihai sustine ca membrii GRU nu doresc o discutie cu toate cartile pe masa. „Eu as fi participat la orice dezbatere cu ei, nu mi-e frica sa vorbesc deschis astfel de l ucruri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.