Femeile din jurul lui Mircea Geoana nu se mai suporta. Ana Birchall si Ecaterina Andronescu, pretendente la portofoliul Educatiei intr-un virtual guvern PSD, s-au incaierat ieri din cauza unei legi.

Sefa Departamentului Educatie al PSD, Ana Birchall, a atacat-o ieri pe colega sa Ecaterina Andronescu, pe care a acuzat-o, potrivit MEDIAFAX, ca intentioneaza sa blocheze competitia in invatamintul superior. Referindu-se la o lege initiata de Ecaterina Andronescu, Birchall a afirmat, citata de MEDIAFAX, ca majorarea virstei de pensionare a cadrelor didactice la 70 de ani ar putea bloca o competitie reala pentru pozitiile de conducere din institutiile de invatamint superior. „In calitate de cadru universitar, ma delimitez de aceasta initiativa legislativa care poate bloca o competitie reala pentru pozitiile de rectori si alte functii de conducere. Pentru cadrele universitare care au virsta de peste 65 de ani se pot gasi solutii care sa permita continuarea carierei universitare, cum ar fi pozitia de profesor asociat, asa cum exista in multe universitati de prestigiu din Europa si din SUA", arata fosta consiliera a lui Mircea Geoana.

In replica, Ecaterina Andronescu a declarat ca modificarea la Legea statutului personalului didactic pe care a initiat-o nu vizeaza majorarea virstei de pensionare a cadrelor din invatamintul superior. Ecaterina Andronescu a afirmat ca in initiativa legislativa de modificare a Legii statutului personalului didactic, pe care a semnat-o, impreuna cu alti senatori si deputati, nu propune majorarea virstei de pensionare pentru cadrele din invatamintul superior, asa cum a sustinut colega sa de partid, sefa Departamentului Educatie, Ana Birchall.