Alpha Bank Romania a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, un profit de 23,3 milioane euro, in scadere cu 16,8% fata perioada similara din 2006, pe fondul cresterii cu aproape doua puncte a cotei detinute, la 6% din piata creditelor, a in
Alpha Bank Romania a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, un profit de 23,3 milioane euro, in scadere cu 16,8% fata perioada similara din 2006, pe fondul cresterii cu aproape doua puncte a cotei detinute, la 6% din piata creditelor, a informat, marti, grupul grec Alpha Bank.
Creditele acordate de banca au avansat cu 124%, in ultimele 12 luni, soldul de la finele lunii septembrie ajungand la 2,34 miliarde euro, in timp ce depozitele atrase se apropie de un miliard de euro, in crestere cu 28%.
In aceasta perioada, banca a deschis 42 de sucursale, ajungand la o retea de 96 de unitati, iar personalul a fost suplimentat cu 500 de salariati, la 1.714 angajati.
Veniturile operationale ale bancii au totalizat 72,2 milioane euro, cu 17,6% mai mari decat in primele noua luni de anul trecut, dar cheltuielile au avansat cu 46%, la 48,8 milioane euro.
La sfarsitul primelor sase luni din acest an, Alpha Bank avea active de aproape trei miliarde de euro, respectiv o cota de piata de 4,8%. Banca si-a propus un plan ambitios de expansiune, care presupune largirea retelei teritoriale pana la 300 de unitati la nivelul anului 2010.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.