Prima biserica ortodoxa romaneasca este planificata sa fie ridicata in Spania, la Alcala de Henares, peste doi ani, a anuntat El Mundo. In oras locuiesc nu mai putin de 18.500 de romani, majoritatea ortodocsi.

TEREN OFERIT DE PRIMaRIE. Pri
Prima biserica ortodoxa romaneasca este planificata sa fie ridicata in Spania, la Alcala de Henares, peste doi ani, a anuntat El Mundo. In oras locuiesc nu mai putin de 18.500 de romani, majoritatea ortodocsi.

TEREN OFERIT DE PRIMaRIE. Primaria din Alcala a oferit un teren de 2.000 de metri patrati, pe care va fi inaltata biserica. Prima piatra a locasului va fi pusa in aprilie, de Sfantul Gheorghe - hramul actualei parohii, care functioneaza intr-un spatiu oferit de biserica catolica.

Potrivit declaratiilor primarului din Alcala de Henares, biserica va functiona si ca un centru de integrare sociala.

Viitorul locas va avea capacitatea de a adaposti 600 de persoane, iar banii pentru constructie vor veni din donatiile credinciosilor. Municipiul Alba Iulia, de unde provine majoritatea romanilor din Alcala de Henares, a facut o donatie de 100.000 de euro, pentru initierea lucrarilor.


4 MILIOANE DE EURO. Suma finala la care ar putea ajunge constructia bisericiii este de 4 milioane de euro, insa Iosif Ilie Popa, Mitropolitul reprezentantul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, spera ca cheltuielile sa fie mai mici.

Biserica va respecta arhitectura traditionala a bisericilor ortodoxe romanesti, dar va fi conceputa in asa fel incat sa se integreze in arhitectura din Alcala de Henares - a asigurat mitropolitul roman.

Edificiul va fi ridicat in cartierul Ensanche, pe un teren cedat de primarie pe o perioada de 40 de ani, in apropierea viitorului sediu al Securitatii si al noului centru comercial Alcalá Magna.


SOCIALISTII S-AU OPUS. Primarul localitatii a asigurat ca locasul raspunde nevoilor romanilor din localitate, care reprezinta 10 procente din populatie si a precizat ca "acesti cetateni au aceleasi drepturi ca in tara lor, inclusiv dreptul la religie".

Singurii care nu au primit cu placere vestea ca municipalitatea a cedat un teren pentru ridicarea unei biserici ortodoxe au fost reprezentantii Partidului Socialist din Spania (PSOE). "Atat pentru romanii din localitate, cat si pentru restul cetatenilor, sunt prioritare alte tipuri de serviciii sociale si constructii, precum centrele sociale, civice si culturale" au argumentat reprezentantii PSOE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.