Iti trebuie un tupeu colosal ca sa vorbesti de moralitate si sa te pretinzi cavaler al cauzei nepatate cand ai pasivul presedintelui Romaniei. El nu si-a lamurit niciodata nici istoria personala, nici situatia locativa, nici pe cea economica, iar dosarele penale care il privesc sunt blocate.
Dar pluseaza in postura de salvator al cauzelor neamului. Si o tine exact ca tancurile sovietice eliberatoare. Nici un argument, nici o expunere de motive logice, nimic nu-l opreste din campania lui de frauda morala in folos personal si clientelar. El continua sa sustina mecanic aceeasi sofistica in favoarea sistemului uninominal majoritar. Si omite adevarurile neconvenabile.
O minciuna e faptul ca sistemul majoritar ar duce la reformarea morala a clasei politice. Dimpotriva, intrucat nu se poate candida in acest sistem decat daca fie ai bani sa te impui, iar banii nu sunt mereu curati, fie ai sponsori care sa-ti impuna ulterior interesele lor. Presedintele omite si sa informeze poporul cu privire la o stare de fapt care, cunoscuta, i-ar exploda in fata.
Cotrocenii si suita de la PD nu obosesc sa invoce vointa poporului. Dar la sistemul majoritar, o buna parte din vointa poporului nu ar fi reprezentata in Parlament. Cu alte cuvinte, foarte multi oameni ar vota degeaba. Constatare care i-ar face sa stea acasa data viitoare. Sistemul propus de presedintele tarii descurajeaza prezenta la urne. El este bun doar in acele democratii consolidate pe continuitate democratica si fundamentate pe doua mari partide, de dreapta si de stanga, care alterneaza la putere. Regatul Unit si SUA au acest sistem consacrat. Pe care presedintele Romaniei il vrea mimat sub forma PD-PSD. Majoritatea tarilor europene, insa, ca si forul parlamentar al Uniunii Europene, au sistem de vot pe liste de partid. Sistemul mixt fiind si cel mai echitabil, respectiv, cel mai reprezentativ. Asa cum, de altfel, a afirmat la Bucuresti si presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering. Pentru sistemul proportional premierul Tariceanu a angajat raspunderea Guvernului.
Presedintele a anuntat ca va incalca iarasi Constitutia si nu va promulga legea, chipurile, pana nu se pronunta poporul. Desi poporului nu i se da de ales intre varianta premierului si cea a presedintelui. Oricum, e previzibil ca referendumul nu va fi validat, pentru ca participarea va fi insuficienta. Iar presedintele acuza Guvernul de pacaleala, cand pacaleala e la presedinte. Pacaliciul de la Cotroceni vrea sa foloseasca populatia pentru interesele clientelei economice a PD. Interesul este sa elimine din jocul politic toate partidele cu exceptia PD si a P(rostanacul)SD. Referendumul este doar pretextul pentru propaganda antiguvernamentala, mai precis, anti-PNL. Populatia este prostita cu uninominalul prin care sa aleaga parlamentarii cum alege primarii. Ca Adriean Videanu. Adevarata fata a PD. Oportunism, coruptie, fariseim. Cupola prezidentiala.
Capul tuturor capilor coruptiei din Romania, seful statului, acuza electoral Guvernul de coruptie, refuzand solicitarea ministrului Justitiei privind revocarea procurorului Doru Tulus, mana lunga a Cotrocenilor in dosarele penale. Presedintele spune ca ministrul Chiuariu este cel care trebuie sa plece. Fara sa precizeze motivele reale. Cum ar fi numirea ca adjunct la Justitie a procurorului Gheorghe Mocuta, cel care, in 2000, a instiintat Parlamentul cu privire la inceperea urmaririi penale a actualului presedinte in dosarul Flota.