"Nu, nu-i sfarsitul lumii/ Nu-i vreun armaghedon/ E doar o zi obisnuita-n/ Babilon". Astfel ne anunta Marius Batu lansarea din nou la apa a grupului Poesis in ziua de luni, 5 noiembrie. Batu si Baboi s-au concentrat (de peste mari si tari) pana au pr
"Nu, nu-i sfarsitul lumii/ Nu-i vreun armaghedon/ E doar o zi obisnuita-n/ Babilon". Astfel ne anunta Marius Batu lansarea din nou la apa a grupului Poesis in ziua de luni, 5 noiembrie. Batu si Baboi s-au concentrat (de peste mari si tari) pana au produs un album tocmai bun de scos pe piata autohtona.     Au trecut mai bine de zece ani de cand Poesis a tacut. "Cantec soptit" a fost ultimul album care s-a facut auzit, dupa care Eugen Baboi a plecat in Canada. Acolo si-a impartit viata intre geologie si muzica de film si tv, pe care o fabrica in studioul sau din Calgary. Iata ca in anul in care Poesis implineste 30 de ani de la nastere, in Casa de Cultura din Constanta, Batu si Baboi ne daruiesc "Babilon". Un album care cu numele, cel putin, ne inspira, la dorinta autorilor, "o critica a confuziei, a prostiei si a lacomiei usor de gasit in orice societate moderna, dar parca mai cu seama in forma pe care a luat-o capitalismul din Europa Estica".     CU ANDRIES LA PIAN. Grafica CD-ului a fost desavarsita (cu maestrie, cum altfel?!) de Alexandru Andries, dupa cateva fotografii ale lui Dinu Lazar. De asemenea, Andries se face auzit pe "Babilon" la pian (electric), alaturi de Mugurel Vrabete (bass) si Victor Panfilov. E bine ca geniile mai conlucreaza la binele muzicii din care ne putem infrupta pana ni se urca fericirea la cap!     INTALNIRE DE GRADUL III. Albumul este rodul unui intreg an de activitati intense, care, pe langa efortul de creatie, au cuprins runde succesive de inregistrari atat in Real Sound Studio din Bucuresti, cat si in studioul Joli Fou Recordings din Calgary. Deci, daca vrei poti! S-a putut realiza un produs si in conditiile in care Batu traieste in Romania si asta ii ocupa tot timpul (vorba lui Badea), iar Baboi, in Canada. Va dati seama ce poate face Poesis de acum incolo!? Baietii stiu... cel mai bine! Nu degeaba ne-au dat intalnire luni, 5 noiembrie, la Salonul A al Hotelului Marriott, incepand cu ora 12:30. Poesis are "Babilon", iar lumea trebuie sa vada (si sa asculte) ca sa creada! S-a mai produs o minune (distribuita de casa A&A Records). Poesis nu mai tace, canta din nou!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.