Dupa noua luni, profitul gigantului chimic din Rimnicu Vilcea se ridica la doar un milion de euro.

Profitul net al Oltchim Rimnicu Vilcea, una dintre cele mai mari companii aflate inca in proprietatea statului, a scazut de 2,3 ori in
Dupa noua luni, profitul gigantului chimic din Rimnicu Vilcea se ridica la doar un milion de euro.

Profitul net al Oltchim Rimnicu Vilcea, una dintre cele mai mari companii aflate inca in proprietatea statului, a scazut de 2,3 ori in primele noua luni ale anului, la 3,36 milioane de lei, iar veniturile totale al companiei au avansat cu 7%, la 1,41 miliarde de lei, potrivit datelor combinatului chimic transmise ieri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Compania a obtinut in intervalul ianuarie-septembrie 2006 un profit net de 7,96 milioane de lei si venituri totale de 1,31 miliarde de lei. Oltchim a bugetat pentru acest an venituri totale de 2,04 miliarde de lei si un profit brut de 13 milioane de lei. Cifra de afaceri a combinatului chimic a urcat in intervalul analizat cu 2%, la 1,31 miliarde de lei, de la 1,28 miliarde de lei.

Titlurile Oltchim Rimnicu Vilcea sint suspendate azi de la tranzactionare la BVB, pentru radierea actiunilor emise la majorarea de capital din 2003, care a fost insa anulata de instanta. Atunci, statul a convertit datoriile pe care le avea de recuperat de la Oltchim in actiuni, dar actionarii minoritari au atacat decizia si au cistigat. In urma majorarii de capital, numarul de actiuni ale Oltchim se reduce de peste zece ori, la 323,58 milioane de actiuni, iar capitalul companiei se va diminua de la 354,69 la 32,35 milioane de lei. Astfel, compania, evaluata la circa 1,36 miliarde de euro, va ajunge la o valoare de piata de circa 123 de milioane de euro. Totodata, in urma anularii majorarii de capital din 2003, participatiile actionarilor minoritari vor creste, iar detinerea statului se va reduce de la 95,7 la 53% din capital.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.