CE BEM, CE MÅNCÅM  
Zaharina si colorantii nu au ce cauta intr-un produs de tipul mustarului. Producatorul a hotarat insa ca este bine sa le adauge, chiar daca in acest fel pericliteaza sanatatea consumatorului.
CE BEM, CE MÅNCÅM  
Zaharina si colorantii nu au ce cauta intr-un produs de tipul mustarului. Producatorul a hotarat insa ca este bine sa le adauge, chiar daca in acest fel pericliteaza sanatatea consumatorului.


Mustarul cu hrean "La Grande Famiglia" are mult mai multe ingrediente decat ar avea nevoie un astfel de produs: "Apa, mustar boabe min. 16%, sare, acidifiant (acid acetic alimentar E 260), indulcitor (zaharina E 954), colorant alimentar tartrazina E 102), praf de hrean, aroma de hrean, condimente". Chiar daca producatorul a avut grija sa atentioneze cumparatorul ca mustarul nu contine conservanti, trebuie sa fim atenti la ceilalti aditivi alimentari care pun si ei in pericol sanatatea. De asemenea, pentru a completa tabloul unei mese pline de alimente daunatoare, ni se recomanda sa consumam mustarul alaturi de "mititei, chiftele si carnati".


ANALIZÃ…. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca produsul analizat are la baza mustar in combinatie cu diversi aditivi alimentari din categoria acidifianti-conservanti E 260, indulcitori de sinteza intensi E 954, coloranti chimici de sinteza azoici E 102 si condimente.
Indulcitorii de sinteza intensivi nu sunt indicati persoanelor sanatoase, avand efecte adverse cunoscute. Dintre acestea, cel mai cunoscut este faptul ca E 954 este vinovat pentru declansarea anumitor tipuri de cancere. De aceea, nu putem decat sa credem ca acest produs este destinat diabeticilor si in nici un caz persoanelor sanatoase. Colorantul chimic tartrazina este asociat cu crize de astm, alergii si alte maladii grave. Acesta este implicat in sindrom hiperkinetic cu deficit de atentie la copii.  


CONCLUZII. Aditivii alimentari adaugati fara rost, am spune noi, fac ca acest produs sa nu fie indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, alergicilor, astmaticilor, cei cu status proinflamator sistemic, in stari precanceroase si cancere, persoanelor cu afectiuni dermatologice, batranilor, suferinzilor de afectiuni ale tubului digestiv.  
 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.