Modulul selenar chinezesc Changa€™e-1 si-a incheiat miercuri dupa-amiaza cel de-al patrulea transfer orbital, fiind pregatit sa paraseasca orbita Pamantului si sa-si inceapa propriu-zis drumul spre Luna, informeaza agentia Xinhua re

Modulul selenar chinezesc Changa€™e-1 si-a incheiat miercuri dupa-amiaza cel de-al patrulea transfer orbital, fiind pregatit sa paraseasca orbita Pamantului si sa-si inceapa propriu-zis drumul spre Luna, informeaza agentia Xinhua receptionata de Rompres.   Odata desprinsa de pe orbita circumterestra modulul selenar va parcurge distanta de la Pamant la Luna in aproximativ 114 ore, urmand sa ajunga la destinatia sa in jurul datei de 5 noiembrie.   Satelitul Changa€™e 1, de la numele zeitei Lunii din mitologia chineza, a fost lansat in urma cu o saptamana, cu ajutorul rachetei Long March 3-A de la baza Xichang, Sichuan (sud-vest).   Satelitul va filma in 3D Luna pentru a pregati instalarea in viitor a unei baze, potrivit specialistilor. Programul, care va dura un an, a costat 184 de milioane de dolari (129 de milioane de euro).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.