Luna lui Brumar este una de toamna frumoasa, dar si una cu posibili fulgi de nea. In perioada Sarbatorilor de iarna vom avea zapada din belsug spre bucuria celor mici si spre disperarea soferilor. Anul 2008 incepe cu temperaturi maxime peste media normala.     


Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie in intervalul noiembrie 2007-ianuarie 2008 regimul termic va fi apropiat de cel normal.


NOIEMBRIE. Temperaturile medii se vor situa in limite obisnuite. In zilele frumoase, temperaturile maxime pot atinge 20°C in sudul tarii. In noptile cele mai  reci temperaturile  minime pot cobori sub - 10°C in depresiunile din nordul si centrul tarii, favorizand inghetul la sol. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 4°C si 14°C, iar ale celor minime intre - 5°C si 5°C. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta de excedent in majoritatea regiunilor, exceptand regiunile din sudul tarii, unde vor fi apropiate de valorile normale. Temporar, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In zonele joase se va semnala frecvent ceata.


DECEMBRIE. Regimul termic mediu va fi apropiat de limitele normale, exceptand estul tarii, unde va depasi valorile obisnuite. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 10°C in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de - 15°C in depresiunile din nordul si centrul tarii. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre - 1°C si 9°C iar ale celor minime intre - 9°C si 2°C. Cantitatile de precipitatii vor depasi valorile obisnuite in jumatatea nordica a tarii si vor fi in general normale in restul teritoriului. Temporar vor fi ninsori asociate cu intensificari de vant. Se va produce polei, iar in noptile reci va fi ceata cu depunere de chiciura.


IANUARIE. Temperaturile medii lunare vor fi mai mari decat mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor putea depasi 10°C in sudul si estul teritoriului. In centrul si nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de - 20°C. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre - 4°C si 6°C, iar ale celor minime intre - 14°C si - 4°C. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in vestul, centrul si  nordul tarii si in rest vor fi normale. In  partea a doua a lunii  pot fi ninsori si intensificari de vant, mai ales in regiunile sudice si estice. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura, iar in intervalele mai calde se va produce polei.