DE 23 AUGUST, strigam o lozinca, dar care, ca toate absurditatile cronicizate, parea sa aiba o ratiune. Strigam "Traiasca si infloreasca 23 August 1944!" Lasand deoparte faptul ca orice zi de 23 moare la 12 noaptea si ca nici anul 1944 n-a mai dus-o mult, ci doar pana la 1 ianuarie 1945, e greu de imaginat, chiar si de catre poeti, inflorirea unei zile. De curand, am citit intr-un spital un afis in care se spunea ca 14 septembrie e Ziua prostatei. Ca era Ziua Nationala a prostatei sau Ziua Internationala, nu conteaza. Nu stiu cum se cheama asta: aniversare, celebrare, comemorare, avertizare... Nu cred ca e nevoie de o lozinca mobilizatoare, de genul "Traiasca Ziua Prostatei!", nici de o formula razboinica de genul "Moarte prostatei!" Lupti cu cancerul, lupti cu o boala de inima, dar cu prostata n-ai cum sa te iei la tranta. Nu m-as mira insa daca pe afis as citi o demascare energica precum "Fiti barbati si nu va mai ascundeti in spatele penisului, ingrijiti-va prostata!"


O DEFINItIE A BaTRaNEtII: incepi sa imbatranesti atunci cand trupul tau, care-i un fel de Alianta D.A., incepe sa traiasca dezbinat. Auzul ii zice vazului "Imi pare rau, dar de acum inainte fiecare pe cont propriu"; un picior ii spune celuilalt picior: "Mi-ajunge cat am trait, viata e atat de plictisitoare stangua€™, dreptua€™, stangua€™, dreptua€™..."; ai tot atatea fire de par, ca la douazeci de ani, numai ca altfel repartizate, iti cade din cap si-ti creste in urechi si pe spate; grasimea si ea, se duce unde are chef, nu unde-i comanda creierul. Ca sa nu mai vorbim de cocoase. De groaza cati cocosati misuna printre noi de la cincizeci de ani incolo. Atata doar ca se cocoseaza pe dinauntru si nu se vede.


SE FAC OPERAtII ESTETICE pe creier. Tot lifting se cheama. Daca iti cade lobul caracterului in partea de minte unde lucreaza gena lacomiei, nenea medicul estetician iti ridica lobul la loc sau, daca-ti da mana, ti-l muta mai spre zona cu libidouri. Daca te-ai nascut loaza, liftingul nu poate sa te faca mai destept, dar iti lasa numai jumatate din circumvolutiunea neroziei si-n locul ramas liber iti impinge o bucata din jumatatea unde stau talentele si astfel, prin lifting pe creier devii un idiot cu simt muzical.


INTR-O CERERE de ajutor social, o femeie internata cu penumonie si iesita din spital vindecata scrie ca a ramas cu schelete pe plamani. A scris biata batrana ce-a inteles si ea din cuvantul sechele.