Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anulat licitatia cu strigare programata la 5 noiembrie pentru vanzarea unor active ale Romaero Baneasa, din lipsa de ofertanti, au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, surse din firma.
"Licitatia a fost anulata, intrucat nu a fost depusa nicio oferta pana luni, 29 octombrie, la expirarea termenului limita de inscriere", au spus reprezentantii Romaero.
Potrivit anuntului de licitatie, pretul de pornire era de 14,22 milioane lei, fara TVA, iar pasul de licitare de 5% din pretul de pornire, respectiv 711.019 del ei plus TVA.
Activele Romaero scoase la vanzare erau o statie de preparare a apei calde menajere, o statie de pompe, o magazie de sare, o gospodarie apa recirculata si un put de apa de mare adancime cu terenul aferent, in suprafata de 5.836 metri patrati.
Actionarul majoritar al Romaero este AVAS, care detine 51% din titluri.
Romaero este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor complexe de aeronave, fiind furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Israel Aircraft, Bombardier si subcontractori ai Airbus.
Anul trecut, firma a inregistrat venituri de 63,9 milioane de lei, mai mari cu 27,2% comparativ cu anul precedent, si pierderi de 17,7 milioane de lei, fata de castigul de circa 276.000 lei din 2005.
In actionariatul Romaero Baneasa se afla si SIF Muntenia, care controleaza 25,8% din capital, si Fondul Proprietatea, cu 21%.