DECIZII
Curtea Constitutionala a decis ieri ca Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 15/2007 privind unele masuri refe­ritoare la alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European din anul 2007 este cons
DECIZII
Curtea Constitutionala a decis ieri ca Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 15/2007 privind unele masuri refe­ritoare la alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European din anul 2007 este constitu­tionala. 60 de deputati PD au contestat la Curtea Constitu­tionala legea, reclamand faptul ca se restrange dreptul de a fi ales in PE, ca ordonanta nu e semnata de toti ministrii responsabili si nu intruneste conditiile de urgenta prevazute pentru emiterea unor asemenea acte.   Ok si pentru guvern. Curtea Constitu­tio­nala a decis tot ieri ca legile prin care Senatul a respins ordonantele de urgenta privind reorganizarea Guvernului si, respectiv, a Administratiei publice centrale sunt neconstitutionale. Curtea a decis ca ambele legi sunt neconstitu­tionale, intrucat au fost adoptate cu incalcarea procedurilor prevazute de Legea fundamentala. Cele doua sesizari de neconstitu­tionalitate - inaintate de Guvern - se refera la legea pentru respingerea Ordonantei de Urgenta 24/2007 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale, respectiv la legea pentru respingerea Ordonantei de Urgenta 25/2007 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului.  Curtea Constitutionala a stabilit insa ca legea prin care generalului in rezerva Marin Lungu, cel mai tanar veteran de razboi, i se atribuie o locuinta cu trei camere in Bucuresti, este neconstitutionala. Sesizarea in aceasta privinta a fost inaintata Curtii Constitutionale de presedintele Basescu. Curtea a constatat ca legea este ne­constitutionala, deoa­rece intervine intr-un domeniu re­zervat administratiei publice, Parlamentul neavand puteri de a atribui, prin lege, locuinte unei persoane anume determinate, potrivit unui comunicat al Curtii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.