Scoli darapanate, spitale depasite tehnic si moral, strazi pline de gropi, salarii mizere, coruptie. Sunt atuurile pe care Romania le-a avut pentru a fi primita in marea comunitate europeana. Conform Mediafax, cele enumerate mai sus nu reprezinta int
Scoli darapanate, spitale depasite tehnic si moral, strazi pline de gropi, salarii mizere, coruptie. Sunt atuurile pe care Romania le-a avut pentru a fi primita in marea comunitate europeana. Conform Mediafax, cele enumerate mai sus nu reprezinta intreaga lista a a€žaptitudinilor" europene ale Romaniei. Intr-un bordei de pamant sapat intr-un deal, la doi kilometri distanta de cea mai apropiata asezare omeneasca, in judetul Iasi, un bebelus de doua luni locuieste impreuna cu parintii sai. CONDITII. Mihai Lupu are 39 de ani si locuieste impreuna cu Petronela Amariui Tei, de 36 de ani, de aproape zece ani. Cei doi au stat un timp la parintii barbatului, insa casa batraneasca s-a daramat si au ramas pe drumuri. Disperati ca au ramas fara un acoperis deasupra capului, cu cinci copii cu varste intre doi si noua ani, iar femeia este insarcinata din nou, cei doi si-au sapat un bordei in pamant. Aici s-au adapostit in urma cu trei luni si tot aici s-a nascut cel mai mic copil, o fetita care acum are doua luni. "Ceilalti cinci copii mi i-au luat la stat. In vara am facut bordeiul asta aici si stam si noi cum putem. Aici stau si cu bebelusul. Nu-i frig, dar nu stiu ce voi face la iarna. Pana acum traiam din ajutorul social si alocatiile copiilor, pe care mi i-a luat statul, dar de acum nu stiu ce vom face. E greu, tare greu, dar trebuie sa mergem inainte", a spus Petronela Amariu Tei. Acum, ei nu traiesc decat din banii castigati de barbatul care lucreaza ca paznic la un camp cu sfecla. PARASITI. Satenii din Blagesti, cea mai apropiata asezare, spun ca ii ajuta si ei cum pot, insa autoritatile nu fac nimic pentru a le oferi un sprijin. Purtatorul de cuvant al Directiei pentru Protectia Copilului Iasi, Eliza Chirica, a declarat, miercuri, ca in acest caz va fi facuta o ancheta sociala, iar cel mai probabil mama si bebelusul vor ajunge intr-un centru de ocrotire pana cand va fi gasita o solutie pentru cazarea familiei in conditii decente. Potrivit lui Chirica, conducerea DPC urmeaza sa stabileasca de ce asistentii sociali din zona nu au stiut si nu au anuntat ca femeia a nascut si creste un bebelus in conditii greu de imaginat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.