Mult anuntata reconstructie ecologica a Deltei Dunarii stagneaza, in ciuda optimismului guvernantilor.

Autoritatile din Tulcea nu sunt de acord sa cedeze pentru a fi renaturate suprafetele pe care le detin. Cea mai recenta dovada in acest
Mult anuntata reconstructie ecologica a Deltei Dunarii stagneaza, in ciuda optimismului guvernantilor.

Autoritatile din Tulcea nu sunt de acord sa cedeze pentru a fi renaturate suprafetele pe care le detin. Cea mai recenta dovada in acest sens a aparut chiar ieri. Consiliul Judetean Tulcea (dominat de liberali) a votat ieri ca suprafete din incintele agricole Pardina (circa 103 hectare) si Carasuhat (aproximativ 20 de hectare) sa fie concesionate. Amenajarile au fost realizate prin lucrari de indiguire si desecare executate pana in anul 1989. Nici una dintre aceste lucrari nu a fost complet finalizata.


CONTRADICTIE. Aceleasi terenuri care vor fi concesionate de catre Consiliul Judetean Tulcea se afla in programul de refacere ecologica a Deltei Dunarii, intens mediatizat de guvernanti, dar care pana acum nu a fost urnit. Presedintele CJ Tulcea, Gheorghe Bunduc, a motivat decizia spunand ca legea il obliga sa valorifice din punct de vedere economic toate terenurile pe care le detine. "Cand va aparea o hotarare de guvern privind renaturarea zonelor concesionate contractele de concesiune vor fi reziliate. Pana atunci, aceste suprafete trebuie concesionate, conform legii", a spus Bunduc.

Guvernatorul Paul Cononov a avut in sfarsit o pozitie transanta in chestiunea renaturarii. Cononov a spus ca, indiferent de votul de ieri, renaturarea va incepe in momentul in care ARBDD va primi bani de la Guvern. Secretarul de stat din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Lucia Varga, s-a aratat suprins de decizie si a precizat ca MMDD ar putea cere schimburi de terenuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.