Guillermo del Toro, autorul filmului fantastic "Labirintul lui Pan", recompensat cu trei premii Oscar si sapte premii Goya, a declarat ca este interesat sa regizeze cea de-a saptea si ultima parte a francizei "Harry Potter", informeaza thehollywoodne
Guillermo del Toro, autorul filmului fantastic "Labirintul lui Pan", recompensat cu trei premii Oscar si sapte premii Goya, a declarat ca este interesat sa regizeze cea de-a saptea si ultima parte a francizei "Harry Potter", informeaza thehollywoodnews.com, citat de Mediafax.             Del Toro a mai primit, in trecut, o oferta de a regiza un film "Harry Potter", dar a refuzat, pentru ca a dorit sa se concentreze asupra altor proiecte mai personale.             De data aceasta insa, regizorul s-a razgandit si spune ca este foarte interesat sa regizeze "Harry Potter and the Deathly Hallows"/ "Harry Potter si talismanele mortii".             "Au mai venit la mine o data, pentru partea a treia", a declarat Del Toro pentru site-ul ComingSoon.net, referindu-se la "Harry Potter si prizonierul din Azkaban".             "Cand am citit cartile, inainte ca filmele sa fie realizate, mi-am adus aminte de Charles Dickens. Romanele sunt foarte dickensiene. Situatia lui Harry Potter imi aminteste foarte mult de Pip din «Marile sperante». Sunt la fel de adanci, mai corozive, dar au fost adaptate foarte diferit in primele doua filme care au aparut. Erau atat de stralucitoare si vesele si pline de lumina, incat nu am fost interesat", a mai spus Del Toro.             Filmele au devenit din ce in ce mai intunecate, iar Del Toro a declarat ca, daca i se va mai face o oferta, se va gandi serios la ea.             "Harry Potter and the Deathly Hallows", cel de-al saptelea si ultimul volum al seriei aventurilor micului vrajitor, a devenit cartea cu cele mai rapide vanzari din istorie, dupa ce a fost lansata in limba engleza in aproape intreaga lume in iulie. In primele 24 de ore, numai in Marea Britanie si in Statele Unite s-au vandut peste 11 milioane de copii.             Hollywoodul si, mai ales, compania de productie Warner Bros au avut mult de castigat de pe urma filmelor bazate pe saga creata de romanciera britanica J.K. Rowling. Primele patru filme au avut incasari de peste 3,5 miliarde de dolari in lume.             Al cincilea film al seriei, "Harry Potter si Ordinul Phoenix", a devenit filmul cu cele mai mari incasari in prima zi de lansare, atat in America de Nord, cat si in Europa, din istoria studiourilor de productie Warner Bros.             Cel de-al saselea lungmetraj, "Harry Potter si Printul Semipur", va fi lansat la sfarsitul lui noiembrie 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.